Sorø Roklub på rundtur på skolerne med Ro-Road Show!
Sorø Roklub har indledt en runde Ro-Road Show på skolerne. Ro-Road Showets målgruppe er eleverne i 5. og 6. klasse, som skal have en sjov og udfordrende oplevelse under trygge og sikkerhedsmæssigt forsvarlige rammer.

Dette nye tiltag er forankret i et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og Danmarks Idræts Forbunds specialforbund, bl.a. roforbundet og det udmøntes i at roklubber og skoler indgår i et skolepartnerskab, med mulighed for at få besøg af den lokale roklub og komme på genbesøg i roklubben i skoletiden.

I første runde medbringer roklubben 4 – 6 ro-ergometre og instruktører – heriblandt klubbens unge roere i det omfang deres skolegang åbner mulighed for det. Hertil hører et indlæg om Rosporten som Olympisk idrætsgren med stolte medaljetraditioner. Rosporten har fået udtaget ”Guldfirer-mandskabet”, dobbelt scullermandskaberne Mads Rasmussen og Rasmus Quist samt Juliane Erlander og Anne Lolk til det forestående OL i London i august – den ”lette” verdensmester i single sculler Henrik Stephansen kæmper for at blive udtaget i single sculler i den tunge klasse.

Anden runde besøger eleverne roklubben, hvor de prøver struktureret og aldersrelateret træning på land i ergometre og hvis vejr og vind tillader det med mulighed for at prøve rosporten på vandet. Roning er en fantastisk måde at få sjove og udfordrende oplevelser i naturen samtidig med, at man bruger kroppen. I roklubben findes et unikt og godt fællesskab, hvor man hjælper hinanden.

Formand Merete L. Busk fortæller at Sorø Roklub er den første roklub der har indgået Skolepartner-skaber i rosporten. De er indgået med Pedersborg skole, Frederiksberg skole, Sorø Borgerskole, Sorø Private Realskole og Sorø Husholdningsskole – og vi afventer tilbagemelding fra Stenlille, Holbergskolen og Ruds Vedby skole.

Road Showet på Pedersborg skole i mandags var en succes. Der blev roet til den store guldmedalje i de medbragte ergometre og sat adskillige rekorder på forskellige distancer. Marius satte dagen rekord! På mandag kommer eleverne på besøg i roklubben, hvor de igen vil få ergometrene til at snurre lystigt.