Robanen Allermøhe i Hamburg dannede rammen om sidste uges Junior Verdensmesterskaber i roning, hvor Danmark deltog i 7 bådtyper ud af 13.

Roforbundet udtog de unge mandskaber ved JNM og Sorø Regattaen 1. weekend i juli. Sorø Roklubs Astrid Thougård Steensberg i pige single sculler og Jens Albert Graudal og Jakob Søe Lillelund i toer. Disse to mandskaber blev udtaget sammen med 5 mandskaber: 1x, drenge (Sebastian Adelhart, Ribe), 2- piger og 4- drenge (Holstebro), 2x drenge, (Hadsund) samt 4x, piger, (kombinationen Odense/Roskilde/Odder).

Endnu en gang har klubbens store og utrættelige arbejde med talentfulde unge roere medført udtagelse til JVM. Alle danske mandskaber roede op til deres allerbedste i indledende, opsamling og semi-finaler og roede sig i B eller C-finalen. Værtsnationen Tyskland blev ikke overraskende mest vindende nation.

Astrid Steensberg
Astrid Steensberg

Astrid Thougaard Steensberg, sølvvinder ved JNM var i benhård konkurrence fra mesterskabernes første indledende løb og via opsamling og semifinale til finale C eller D. I C-finalen roede Astrid mod Norge, Sverige, Australien, Schweiz og Rusland. Astrid havde roet sig til en perfekt bane-placering: kraftig medvind alle 2000 meter. Astrid formåede med sin fine teknik at udnytte med-vinden. Løbet kom ikke i gang uden problemer, idet den russiske deltager forsøgte sig med en tyv-start og det så ud til at hun havde regnet rigtig med denne taktik, for længe lå hun i spidsen med ca. en bådlængde til Astrid og Sveriges Annie Svensson, som lå side om side og skiftedes til at have en spids foran.

Astrid udnyttede med sin fine teknik medvinden – ligesom hendes længde og styrke og sled sig sikkert og roligt ind på russeren, som ikke kunne svare igen. Det foregik fra 1000 m og til mål, uden at øge tempoet åd hun den russiske bjørn og efterlod Sverige i samme ombæring. Den russiske roer forsøgte sig flere gange med et push, men det hjalp ikke, og da Astrid satte en spurt ind 250 m før mål var der ikke mere at gøre – konkurrenterne slap. Danmark tog sejren og den danske Ungdoms OL deltager kan drage af sted til Kina med en sejr i bagagen – hvem ved hvad Astrid bringer med hjem herfra! Flot af Astrid, som slutter på en 13. plads ud af 33 roere. Astrid vandt i 7.51.16, hvilket er personlig rekord.

Læs mere her.