Roforbundets ”Ro-battle” – flere unge i dansk roning – er med millionstøtte fra Nordea Fonden for anden gang på vej til Sorø. Det sker tirsdag den 17. juni i Sorø Hallen, hvor Roforbundet og Sorø Roklub er vært for landsfinalen i ”Danmarks stærkeste klasse”.

6. – 7. klasser i hele Danmark sammen med de stedlige roklubber har siden i vinter konkurreret om at ro 4000 meter i et ergometer på den hurtigste tid i håb om at ro sig adgang til finaleløbet for de hurtigste 6. klasser møder hinanden og tilsvarende har 7. klasser roet. Indberetning af rotider er i fuld gang og slutter med udgangen af maj. Herefter udtages de hurtigste 6. – og 7. klasser, som inviteres til at ro om titlen ”Danmarks stærkeste 6. og 7- klasse”.

Sorø er i tæt samarbejde med Sorø Roklub stærkt repræsenteret og sætter atter i år rekord med 13 klasser fra Frederiksberg, Pedersborg, Sorø Borgerskole og Sorø Privatskole. Blandt de deltagende klasser er Frederiksberg skoles 7A, som i 2013 blev ”Sorø stærkeste klasse” og efterfølgende vandt landsfinalen ved stævnet 2. oktober 2013 i Sorø Hallen. Projektets fundament er indgåelse af skole-partnerskabsaftale mellem Sorø Roklub, den enkelte skole og Roforbundet. Det er et samarbejdsprojekt som ligger fint i tråd med udfordringerne i den ny skolereform. Sorø var på landkortet sidste år med deltagelse af 21 klasser.

Projekt ”Danmarks stærkeste klasse” rummer 3 aktiviteter: roning af 4000 meter i ergometer samt mulighed for at prøve at ro på vandet i gig-både og endelig får eleverne mulighed for at prøve ung-domsroning i Sorø Roklub mandage og onsdage kl. 16.30 – 18.00 fra nu og frem til sommerferien.