University College Sjælland har for ottende år i træk rekord i antallet af ansøgere på kvote 2. Med 9833 ansøgninger til samtlige uddannelser, opnås en stigning på 10 procent i forhold til 2015. Læreruddannelsen blev højdespringeren og har totalt set fået 34 procent flere ansøgere. Det skriver UCSJ i en pressemeddelelse.

ankerhusAnsøgningerne er væltet ind på University College dette forår, hvor 9833 personer har søgt ind på en eller flere af de ti professionsbachelor-uddannelser, som udbydes i Region Sjælland. I 2015 havde UCSJ 8913 ansøgninger, hvilket var en stigning på 18 procent i forhold til 2014. Også i 2014 slog University College Sjælland sin egen rekord med i alt 7585 ansøgninger, hvilket var en stigning på 26 procent i forhold til året før. I 2013 modtog UCSJ 6025 ansøgninger, og i 2012 var tallet 4216 ansøgninger.

Antallet af ansøgere, der har University College Sjælland som førsteprioritet, er 2434. Det er også rekord, da 2230 i 2015 valgte en af de ti professionsbacheloruddannelser på UCSJ som deres førsteprioritet via kvote 2.

Rektor på University College Sjælland Camilla Wang glæder sig over, at flere unge er blevet mere bevidste om værdien af at få en uddannelse.

– Der er et stort uudnyttet potentiale for mere uddannelse her i regionen, så det er rigtigt positivt, at flere er opmærksomme på, at det vigtigt at få en faglig ballast for at få et job, vurderer Camilla Wang, der mener, at det er meget vigtigt for Region Sjælland at få løftet uddannelsesniveauet.

– Jeg er overbevist om, at det kan lade sig gøre at få flere til at tage en uddannelse i de kommende år – og jeg er sikker på, at interessen rent faktisk er til stede. Derfor tror jeg også, at søgningen til kvote 1 den 5. juli også bliver rigtigt god.

Camilla Wang glæder sig også over, at de gode stigninger gælder i hele regionen.
– Det er flot, at Campusbyerne Nykøbing Falster og Slagelse ligger i top med 12 procent stigning i antallet af første prioritets-ansøgninger. Det vidner om, at tendensen er gældende alle steder, og det vidner om, at det er vigtigt, at vi har et decentalt udbud af uddannelser, når vi skal hæve uddannelsesniveauet og udnytte det potentiale, der findes, siger hun.

Detaljer fra søgningen

Læreruddannelsen: Antallet af ansøgere er fra sidste år steget med 34 procent. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 14 procent. Der er generelt flere pladser, end der er ansøgere til, så det vil typisk igen være muligt i slutningen af sommeren at søge ind på læreruddannelsen via efteroptaget.

Administrationsbachelor: Blev en af højdespringerne i år med en stigning på 33 procent i antallet af ansøgere. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 22 procent. Uddannelsen er en forholdsvis ny uddannelse, som retter sig mod ansættelse i den offentlige administration.

Pædagoguddannelsen: 35 procent flere søgte i år ind på den populære uddannelse. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 10 procent. På uddannelsen er pladserne typisk næsten fyldt op, men der er normalt mulighed for at søge ind via kvote 2 igen via efteroptaget efter sommerferien.

Sygeplejerskeuddannelsen: Hele 10 procent flere søgte ind på uddannelsen, der er det største trækplaster i UCSJ med et totalt ansøgertal på 2986. Antallet af førsteprioritetsansøgninger steg med 14 procent. Typisk er uddannelsen svær at komme ind på, da der er langt flere ansøgere, end der er plads til.