Af Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti 

Regeringen har netop præsenteret deres nye boligskattereform, som desværre ikke garanterer tryghed for boligejerne. For danskerne vil stadig opleve, at deres grundskyld stiger med op til 30 procent frem mod 2020. Det er for dårligt, at boligejerne igen-igen skal betale statskassens ekstra regning. Derfor vil Det Konservative Folkeparti kæmpe for, at boligejerne har tryghed om deres økonomi – også i årene frem mod 2020.

Brian Mikkelsen

Da Lars Løkke gik på talerstolen til Folketingets åbning, havde jeg store forventninger til talens indhold. Og det startede også rigtig fint – boligejerne blev lovet tryghed om deres økonomi. Der blev endda sagt ”Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere, end med de nuværende skatteregler”.

Udspillet ser ved første øjekast ud som en god løsning på boligejernes udfordringer. Men graver man dybere i regeringens udspil, så betyder det, at boligejere i de sjællandske kommuner vil se deres grundskyld stige op til 30 procent frem mod 2020. Det kan vi på ingen måde acceptere. For boligskatterne er næsten fordoblet siden 2001 – endda på trods af skattestoppet.

Vi har en god statsminister og hos Det Konservative Folkeparti har vi sagt klart, at boligskatten er det vigtigste politiske emne i efterårets forhandlinger. Derfor ærgrer vi os også over, at boligejerne svigtes. Det vil vi ikke være med til. Vi vil derimod kæmpe for, at der bliver skabt tryghed om boligejernes økonomi – også i de næste fire år.