Der venter deltagende roere i alle klasser og bådtyper samt trænere, familie og venner en kæmpe rooplevelse på Sorø sø lørdag den 5. juli kl. 13.30 og søndag 6. juli kl. 9.30. De Junior Nordiske Mesterskaber er med til at hæve det sportslige niveau. Arrangørerne håber på bagende sol, en vindstille sø – Carlsens Plæne og store dele af området og midtbyen vil være kendetegnet ved glade roere i forskellige klubdragter bådtrailere med udstyr ligesom både Norge og Sverige har tradition for turistbusser med både på taget.

Der er lagt op til et brag af en roerfest fra tidlig morgen til sen aften lørdag og søndag. Rigtig mange frivillige medarbejdere arbejder under regattaen med forskellige opgaver på land, på vand og i luften – speakeren i dommertårnet på Skjolden. Alle arbejder for at det skal blive et brag af gode rooplevelser i unikke omgivelser. Der vil blive gået til stålet i de forskellige løb på distancerne 2000 meter, 1500 meter, 1000 meter og 500 meter. De mange unge roere fra Finland, Norge, Sverige og værtsnationen vil kæmpe om medaljerne i de 8 Junior Nordiske løb – der skal høste til medaljesamlingen.

Giv dig selv en oplevelse – gå en tur i området lørdag eller søndag og oplev, hvordan roerne og deres trænere arbejder, når de deltager i en af de ypperste kaproninger i Norden – den 87. Sorø Regatta – oplev det myldrende menneskehav på Carlsens Plæne.

Sorø Roklub deltager med 50 hold hen over de to rodage. Sorøs superhurtige toer-mandskab Jens Albert Graudal og Jakob Søe Lillelund i toer åbner Nordiske Mesterskaber på 2000 meter distancen i konkurrence med 7 andre hold, bl.a. fra Finland, Norge og Sverige og 4 klubhold. I søndagens revancheløb deltager 4 hold. Astrid Thougaard Steensberg ror single sculler lige efter klubkammeraternes løb. I Astrids JNM-løb deltager landshold fra Norge og Sverige og 6 klubhold.

Søndag deltager Sorø/Næstved i db.firer med Ida Langkjær, Ida Brehmer, Anna Frimann og Astrid Thougaard Steensberg i kampen om JNM med bl.a. det danske, svenske og norske landshold og tre klubhold. Spændende bliver det at følge de ”de lokale helte” i kampen om titler og medaljer.

konkurrence