Før vinterferien i uge 7 lykkedes det Sorø Privatskole at færdiggøre købet af Frederiksvej 3, der var sat til salg af ægteparret, som har boet der gennem en række år. Købet sker omkring et år efter, at skolen købte Frederiksvej 1, som blev anvendt af spejderne. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

IMG_6274Med købet af Frederiksvej 3 udvider Sorø Privatskole ikke kun skolens grundareal med en ekstra bygning. Det er i høj grad også med til at fremtidssikre skolen, der nu sidder på hele den første del af Frederiksvej. Udover Frederikvej 3 ejer skolen nemlig også bygningerne Frederiksvej 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8 og 10.

”Sorø Privatskole sikre sig en helt unik mulighed for at bygge i fremtiden, da Frederiksvej 1 og 3 kan sammenlægges og det er tilladt at bygge i højden,” fortæller Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

Sorø Privatskole en gammel byskole fra 1887, som har oplevet en rivende udvikling. Særligt i de seneste år har skolen haft vokseværk, og der går nu omkring 660 elever fordelt på 30 klasser. Så der er god brug for skolens bygninger.

”Vi kigger også nærmere på nogle af de mange ønsker, vi som skole har for hele Frederiksvej området, men vi ved også, der er mange hvis’er i den forbindelse. Det her er selvfølgelig et mere langsigtet projekt, da økonomien også skal kunne følge med. I første omgang flytter vi ind i Frederiksvej 3, som den står,” supplerer Casper Madsen, skoleleder på Sorø Privatskole.

IMG_6277Sorø Privatskole har nedsat et byggeudvalg med eksterne samarbejdspartnere, der er i gang med en mere langsigtet bygge- og renoveringsplan for hele skolen. Skolen er også dialog med Sorø Kommune, om deres planer med området omkring Frederiksvej og ”Faktagrunden”, hvor der blandt andet er planer om boligbyggeri og en ny parkeringsplads.

Frederikvej 3 er en velbygget klassiske rødstensvilla i god stand, fra 1932, beliggende i et af Sorøs absolut mest eftertragtede kvarterer med kort afstand til Sorø sø, Akademihaven og nærliggende skov samt tæt på Sorø Hallen og Sorø Helsebad.

Sorø Privatskole overtager Frederiksvej pr. 1. september 2016.