På mandag besøger borgmester Gert Jørgensen Sorø Skovbørnehave for at overrække Friluftsrådets Grønne Flag til børnehaven, som nu får ”papir” på, at det er en grøn institution med fokus på natur, miljø, sundhed og udeliv.

Børn og voksne i Sorø Skovbørnehave er vilde med naturen og ved en hel masse om dyr og planter, årstider og naturfænomener.

I børnehaven har man længe drømt om at få Friluftsrådets Grønne Flag – og på mandag går drømmen i opfyldelse, når Sorø Kommunes borgmester Gert Jørgensen kommer på besøg og overrækker det Grønne Flag.

Når det Grønne Flag stiger til tops i flagstangen, er det kulminationen på et langt forløb, hvor børn og voksne i børnehaven sammen har udforsket naturen og brugt den på mange forskellige måder.

Børnene har blandt andet lavet landart (landskabskunst) og kunstudstilling af dyr fremstillet af naturmaterialer. Børnehaven har også arbejdet med affaldssortering og har været på besøg på både et rensningsanlæg, en genbrugsstation og et kunstmuseum. Endelig har børnehaven haft fokus på at reducere forbruget af el, vand og varme i hverdagen.

gronne_spirer_flag
Fakta
Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. For at få det Grønne Flag skal institutionen desuden lave en grøn handleplan, gennemføre to temaforløb og en række natur- eller miljøprojekter, sende to ansatte på Spirerkursus og formidle institutionens grønne tiltag til andre.

Program for mandag den 1. september:
Borgmesteren kommer kl. 15.00
Forældrebestyrelsesformand Christian byder velkommen til borgmesteren og alle andre fremmødte.
Christian giver ordet til Borgmesteren.
Borgmesteren holder tale og overrækker det Grønne flag til pædagogerne Victoria og Lene.
Derefter hejser Victoria og Lene det Grønne flag.
Så er der kaffe /kager og frugt.