Louise Koch Miranti udstiller sine værker om sorg og tab på Sorø Biblioteks gallerigang i april måned.

I en tid, hvor sorgen ofte er omgærdet af tabuer og svær at tale om, forsøger Miranti at nedbryde tavsheden med sin kunst. Gennem tre år har Miranti portrætteret sorgen, som hun har haft helt inde på livet siden hun mistede sin mand og sine børn mistede deres far.

Både kroppen og omgivelser og forholdet herimellem har været fokus for Mirantis forståelse af sorgen. Hun fortæller, at hun oplever verdenen ved at male, tegne og skrive og bruger kunsten til at kanalisere de svære følelser. Derfor betyder det meget for hende, når andre kan genkende deres sorg og følelser i hendes værker.

Miranti har sit atelier i Lynge. Hun arbejder både med olie, akryl, akvarel og kul og bruge ofte stærke farver til at udtrykke de store følelser.

’Månedens udstiller’ er et koncept på Sorø Bibliotek der sætter spot på lokale kunstnere. – ” Vi vil gerne fremhæve den skabende kraft der er i vores lokalsamfund og styrke Sorøs kreative identitet”, fortæller biblioteksleder Randi Petersen, og opfordrer flere til at bruge bibliotekets gallerigang.   

Louise Koch Miranti