Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Sorø Kommune i tidsrummet 21-29. marts 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-soroe.dk

SORØ: Kørte påvirket – og havde kokain
Ved en rutinekontrol standsede politiet lørdag klokken 1.50 en 25-årig mand fra Sorø, der kom kørende i Søndergade i Sorø. En narkometertest gav udslag for både kokain og metamfetamin, og ved siden af bilen lå der tre små poser med i alt 2,3 gram kokain. Derfor foretog politiet en ransagning af den 25-åriges bopæl, og her blev der fundet en bunke små plastikposer, en vægt med rester af kokain og to ampuller med steroider. Herefter blev den 25-årige anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand, for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler.

SORØ: Færdselsuheld – soloulykke
Tre 20-årige kvinder fra hhv. Aarhus og Tilst kom lørdag morgen klokken 7.16 kørende i bil ad Vestmotorvejen ved Sorø, da føreren mistede herredømmet over bilen, som ramte midterautoværnet, krydsede vognbanerne og fortsatte ind i en jordvold, hvor den væltede rundt og endte på taget. En af kvinderne, der sad på bagsædet, blev slynget ud gennem bagruden. De blev alle tre transporteret til sygehuset for behandling af deres skader.

SORØ: Fandt kuffert med geværer på loftet
En 45-årig mand var på loftet i en virksomhed på Depotvej i Sorø. Han skulle lave noget ventilationsarbejde, da han fandt en kuffert, som viste sig at indeholde to jagtgeværer og ammunition. Manden var meget forundret og kontaktede politiet klokken 12.30 og anmeldte fundet. Han fortalte, at han ikke ligefrem har daglig gang på loftet. Han anslog, at der var mennesker på loftet måske hver andet år. Både kuffert og våben er nu afleveret til politiet, som er i gang med tekniske undersøgelser, der forhåbentlig kan afsløre, hvem våbnene tilhører.

DIANALUND: 17-årig sigtet efter knivloven
En politipatrulje standsede i går rutinemæssigt en personbil, da den kom kørende ad Sømosevej i Dianalund klokken 11.50. Betjentene undersøgte bilen, og i den ene sidelomme blev der fundet tre ulovlige knive. En 17-årig passager i bilen blev sigtet efter knivloven.

SORØ OG FUGLEBJERG: Tricktyverier i ældre kvinders hjem
I lørdags klokken 11 ringede det på døren hos en 92-årig kvinde på hendes adresse på Grønnebakken i Sorø. En kvinde trådte ind i den meget svagtseende 92-åriges entre og gav hende et kram. Den 92-årige troede umiddelbart, at det var hendes barnebarn, og hun kunne fornemme at der kom endnu en person ind i huset. De to personer gennemrodede den ældre kvindes hus og kom derfra med både smykker og kontanter. Først senere gik det op for den 92-årige, at det ikke havde været hendes familie, der havde været i huset.Næsten det samme skete for en 87-årig kvinde fra Fuglebjerg i torsdags klokken 12, hvor en ukendt kvinde blev lukket ind på den 87-åriges adresse på Ingridsvej under påskud af at være fra hjemmehjælpen. Det var hun ikke. Hun forlod stedet med stjålne kontanter, og beskrives som ca. 30 år, 160 cm høj, spinkle, brun hudfarve, sort hår, talte dansk med accent. Politiet opfordrer til at man taler med sine ældre venner og familiemedlemmer om at v re opm rksom på, når fremmede henvender sig til dem i deres hjem. Ring til politiet på 114, hvis du har oplysninger om disse sager.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sorø Storkens Kvarter Hus Lørdag klokken 14-20.15 Ur og smykker
Dianalund Engvej Hus Tirsdag klokken 19-21.15 Kontanter og iPhone 5
Sorø Topshøjvej Hus Søndag klokken 21.30 – mandag klokken 20.00 Umiddelbart ikke noget stjålet

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Sorø Klokken 8.30-10 Ingen sager
Sorø Nordmarksvej Klokken 11.45-13.30 En knallertkører sigtet for at køre uden styrthjelm om en bilist blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Sorø Holbækvej Klokken 14.30-14.50 Laser 40 0
Dianalund Dr. Sells Vej Klokken 14-16.45 ATK – bestilt færdselskontrol 341 6 50 km/t 65 km/t
Stenlille Sorøvej Mandag klokken 14.10 – 20.00 ATK 1848 88 60 km/t 107 km/t Syv klip og to betingede frakendelser