Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Sorø Kommune i tidsrummet 14-22. marts 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-soroe.dk

DIANALUND: 17-årig sigtet efter knivloven
En politipatrulje standsede i går rutinemæssigt en personbil, da den kom kørende ad Sømosevej i Dianalund klokken 11.50. Betjentene undersøgte bilen, og i den ene sidelomme blev der fundet tre ulovlige knive. En 17-årig passager i bilen blev sigtet efter knivloven.

SORØ OG FUGLEBJERG: Tricktyverier i ældre kvinders hjem
I lørdags klokken 11 ringede det på døren hos en 92-årig kvinde på hendes adresse på Grønnebakken i Sorø. En kvinde trådte ind i den meget svagtseende 92-åriges entre og gav hende et kram. Den 92-årige troede umiddelbart, at det var hendes barnebarn, og hun kunne fornemme at der kom endnu en person ind i huset. De to personer gennemrodede den ældre kvindes hus og kom derfra med både smykker og kontanter. Først senere gik det op for den 92-årige, at det ikke havde været hendes familie, der havde været i huset.Næsten det samme skete for en 87-årig kvinde fra Fuglebjerg i torsdags klokken 12, hvor en ukendt kvinde blev lukket ind på den 87-åriges adresse på Ingridsvej under påskud af at være fra hjemmehjælpen. Det var hun ikke. Hun forlod stedet med stjålne kontanter, og beskrives som ca. 30 år, 160 cm høj, spinkle, brun hudfarve, sort hår, talte dansk med accent. Politiet opfordrer til at man taler med sine ældre venner og familiemedlemmer om at v re opm rksom på, når fremmede henvender sig til dem i deres hjem. Ring til politiet på 114, hvis du har oplysninger om disse sager.

SORØ: 17 gasflasker rumlede rundt i varevogn
To betjente var lørdag aften klokken 22 på almindelige patrulje på Elmebjergvej i Sorø, da de lagde mærke til en hvid varevogn, som manglede den forreste nummerplade. Betjentene vendte patruljevognen og kørte efter. Føreren af bilen var dog ikke særlig villig til at standse, men holdt dog til sidst ind på en parkeringsplads. Det viste sig, at føreren – en 33-årig mand fra Vanløse – ikke havde noget gyldigt kørekort. Desuden tilhørte den nummerplade, der sad på bilen, et andet køretøj. Den 33-årige var også påvirket af hash, og betjentene fandt en klump hash på ham. Så han blev sigtet for at køre uden kørekort, for at køre i påvirket tilstand, for at køre i en uindregistreret bil og efter lov om euforiserende stoffer. Men historien slutter ikke her. For i varevognen fandt betjentene 17 store gasflasker, der ikke var forsvarligt fastspændt, hvilket kan være meget farligt. Politiet skønnede, at gasflaskerne var blevet stjålet, så den 33-årig fik desuden en sigtelse for tyveri og en for transport af farligt gods.

STENLILLE: 47-årig overfaldet med baseballbat
Politiet blev torsdag klokken 18.31 kaldt til Stenlille, hvor en medarbejder – en 47-årig mand – var blevet overfaldet i en forretning af to mænd. De to ankom til forretningen og med et baseballbat FOU slog de den 47-årige over benene og i ryggen. Herefter forsvandt de fra stedet i en bil, muligvis en mørk VW Golf. De to gerningsmænd beskrives som:A: Mand, udenlandsk af udseende, muligvis tyrkisk eller arabisk, ca. 20-30 år, omkring 170-175 cm, kraftig af bygning og havde en sort jakke på. Han havde et kraftigt sort fuldskæg og talte dansk.B:Mand, udenlandsk af udseende, muligvis tyrkisk eller arabisk, ca. 25-30 år, omkring 175-180 cm, kraftig af bygning og havde en sort jakke med hvid skrift i halvbuer over ryggen på. Han havde et rundt ansigt og ikke noget skæg. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til sagen.

STENLILLE: 23-årig udenlandsk mand dømt for forsøg på røveri
I tirsdags var personalet i SuperBrugsen på Stationsvej i Stenlille udsat for en episode, hvor en mand forsøgte at forlade forretningen med en kurv fyldt med varer, der ikke var betalt for. En ekspedient forsøgte at standset ham, men det udviklede sig til et håndgemæng, hvor manden med varerne slog på ekspedienten og forsøgte at rive sig fri. Gerningsmanden, der er 23 år og fra Rumænien, blev anholdt og i går blev han fremstillet i grundlovsforhør. Den 23-årige blev idømt tre måneders fængsel og en udvisning på seks år.

STENLILLE: 23-årig mand anholdt efter butikstyveri i SuperBrugsen
Politiet fik tirsdag klokken 13.28 en anmeldelse om, at der var en voldsom butikstyv i SuperBrugsen på Stationsvej i Stenlille. En medarbejder havde set den pågældende i butikken, hvor han sammen med en anden mand fyldte varer i en kurv, og kort efter trak de af sted med den fyldte kurv på p-pladsen uden at have betalt for varerne. Den ene gerningsmand forsvandt fra stedet, men det lykkedes en ansat i forretningen at tilbageholde den anden, som imidlertid slog ud efter ham og skubbede ham i brystet. Det var en 23-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for røveri. Han blev taget med til politistationen i Næstved, og han fremstilles onsdag i grundlovsforhør i retten.

SVINERI
Tirsdag klokken 12.43 fik politiet en anmeldelse om, at der var smidt en stor bunke affald og dagrenovation i en skovstrækning langs Parnasvej ved Sorø. I affaldsbunken var der imidlertid forskellige oplysninger, som pegede i retning af en adresse i København, og politiet kontaktede den ene af de tidligere beboere, en 39-årig mand. Han forklarede, at han var flyttet, og at en bekendt havde kørt affald væk – men altså ikke helt til genbrugsstationen. Den 39-årige ville sørge for, at der blev ryddet op, men han risikerer fortsat en bøde for svineriet.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Dianalund Engvej Hus Tirsdag klokken 19-21.15 Kontanter og iPhone 5
Sorø Topshøjvej Hus Søndag klokken 21.30 – mandag klokken 20.00 Umiddelbart ikke noget stjålet
Dianalund Lundtoftevej Hus Lørdag d. 11. klokken 16.00 – Lørdag d. 18. klokken 12.55 Umiddelbart ikke noget stjålet
Sorø Mosedalsvej Hus Onsdag klokken 14.53 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Sorø Rylevænget Hus Onsdag klokken 7 Guldsmykker og en bærbar pc af ukendt mærke
Stenlille Tjørntvedvej Hus Onsdag klokken 14.55-16 Tre guldringe og en mobil af mærket Samsung Galaxy S7

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Sorø Holbækvej Klokken 16.55-18.46 En blev sigtet for kørsel uden førerret, en for at bruge håndholdt mobil og en for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen og for at køre uden at have forsikringen i orden

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Stenlille Sorøvej Mandag klokken 14.10 – 20.00 ATK 1848 88 60 km/t 107 km/t Syv klip og to betingede frakendelser
Dianalund Holbergsvej Fredag klokken 5.30 – 12.05 ATK 438 53 50 km/t 92 km/t Otte klip og en betinget frakendelse
Stenlille Sorøvej Klokken 7.20-14.20 ATK 2011 138 60 km/t 107 km/t Otte klip og en betinget frakendelse