Vi har bedt en række borgere i Sorø Kommune om at medvirke i en interview-serie bl.a. om mulighederne i midtbyen. I dag medvirker Pernille Gyldensøe, indehaver af smukthjem.dk i Stenlille og forfatter til bogen “Farvel, negative sociale arv”.

Hvad er det bedste ved at bo her?
Vi har her i Stenlille fået pladsen og muligheden for, at jeg kunne åbne min forretning og forfølge min drøm som selvstændig med salg af gamle restaurerede møbler. Jeg elsker vores landlige omgivelser; vi bor i gå-afstand til Nordskoven og kører tit ned ved Kilden. Det er dejligt at kunne give vores barn skønne naturoplevelser, og at hun opvokser med højt til himlen og græssende dyr på markerne. Samtidig med, at det er rart at være tæt på byens indkøbsmuligheder.

Deltager du i det lokale foreningsliv?
Nej, det har jeg desværre ikke været så aktiv i. Min butik er jo lidt atypisk, da jeg primært sælger varerne over nettet og kun har åbent i forbindelse med Åbent Hjem arrangementerne ca. en gang om måneden, samt efter aftale. Men det er bestemt noget, som jeg vil kigge på og se om der kan være muligheder i for min type butik.

Har du en yndlingsbutik i midtbyen?
Kan et supermarked være en ynglingsbutik 🙂 ? I Stenlille by er det primært Superbrugsen og Fakta jeg handler i. Og ellers elsker jeg at komme nede hos farvehandleren. De er altid så flinke dernede og har tid og overskud til en lille sludder. Det synes jeg er hyggeligt, når man i mange år har boet i København og tingene er så stressede. I Sorø går turen oftest til Vero Moda.

Hvornår har du sidst været rundt om én af søerne?
Vi tager tit ned og fodrer ænderne nede ved Akademiet med datteren. Hvis vejret er til det, går vi en tur nede ved søen.

Har du planer om at fejre kyndelmisse i Sorø?
Nej, desværre ikke. Jeg har set omtale og billeder af tidligere års arrangementer, og det ser virkelig smukt ud med alle lysene i mørket. Med småbørn er tidspunktet ikke det bedste, så derfor har jeg det endnu til gode.

Hvad savner du i Sorø Kommune?
I Stenlille by savner jeg nogle af de ting, som nu er lukket – biblioteket, som jeg brugte meget, og legetøjsbutikken. Desuden synes jeg, det er ærgeligt med genbrugspladsen. Det ville være supergodt med en tøjbutik i byen til de 20-40 årige.

Pernille Gyldensøe