pruzan2Kirsten Pruzan Mikkelsen, Sorø, udgiver erindringer fra et spændende og begivenhedsrigt journalistliv. På journalistikkens vinger. Erindringer fra et usædvanligt journalistliv og fra Indien, mit andet hjem. Netop udkommet.

Onsdag den 30. september kl. 19 fortæller forfatteren om sin bog i Svegård Bog & Idé.

Kirsten Pruzan Mikkelsen er vokset op i Høng, blev student i Slagelse og var journalistelev på Sjællands Tidende i Slagelse og Sorø. Hun var aktiv journalist i mere end 35 år, heraf 27 år i Det Berlingske Hus (Søndags-B.T., Weekendavisen, Berlingske Tidende) som journalist og redaktør, kun afbrudt af et ’sidespring’ til Gutenberghus, som sendte hende til New York ’i lære’ som chefredaktør.

pruzanSom kvindelig frontløber i en journalistisk mandeverden har Kirsten Pruzan Mikkelsen rejst med notesblok, kuglepen og det uundværlige pas i tasken og rapporteret fra alverdens brændpunkter. Hun har interviewet høj og lav, i slot og hytte på fem kontinenter. Skrevet engageret og indsigtsfuldt om udvikling i Den 3. verden og om politik, kultur og litteratur. Og anmeldt masser af bøger. Som åndelig opdagelsesrejsende er hun optaget af verdens religioner og især forholdet mellem videnskab og spiritualitet. Det erfarede læserne, da hun var Berlingske Tidendes kronikredaktør i syv år.

Hun har rapporteret fra audiens hos kong Feisal i hans palads og besøg hos en ung sheik, bin Laden, i Saudi Arabien. På officielt besøg i Moskva med det svenske kongepar blev hun smidt ud af Kreml. Hun har interviewet Dalai Lama i Indien og Moder Teresa, da hun fik Nobelprisen. Besøgt kongen med fire dronninger i Bhutan. Spist alligator i Alabama og hund i Burkina Faso. Fløjet til Ghana i lastrummet på et Herkules-fly. Rapporteret fra guerilla-besat område i El Salvador under borgerkrigen med en nervøs soldats kalashnikov i ryggen. Frosset på Mt. Everest Base Camp i Tibet, skrevet om danske bistandsprojekter i tropisk hede og meget mere. Altid på udkig efter mennesket i historien.