Af Erik Skibsted, FOLKEAKTIONIST

Jeg har fået fortalt, at Borgmesteren FØR han blev borgmester skulle ha’ lovet, at han kun ville sidde i 2 perioder. Historien har utallige eksempler på, at det er sund fornuft. Magt har nemlig den uhyggelige bivirkning, at den gør blind for almindelig anstændighed. Men løftet om kun at sidde i 2 perioder har Gert Jørgensen åbenbart glemt. Han genopstiller for 3. gang til borgmesterposten.

På valgplakaterne rækker Gert et grøn og et rødt æble frem mod betragteren. Jeg er lidt usikker på hvordan det skal tolkes. Grøn er De Konservatives farve, men rødt? Skal det betyde samarbejde med “de røde”. Næppe. I de 3. år jeg har boet i kommunen, har Gert gang på gang tromlet oppositionen med sit en-mands-flertal. Jeg har selv oplevet det i forbindelse med opslaget til en ny kommunaldirektør. “De røde” forslog at man ventede med at ansætte en ny kommunaldirektør til EFTER valget. Forslaget blev afvist af Gert UDEN debat. En demokrat behandler et mindretal ordentligt. Men ikke Gert Jørgensen. Magten har gjort ham blind for ordentlighed.

Hvem husker ikke sagen om kommunaldirektøren, som Borgmesteren forsøgte at liste ud af bagdøren. Først da presset fra medierne blev for stort ændrede Gert holdning og Kommunaldirektøren blev politianmeldt.

Nu da oppositionens Borgmesterkandidat har meldt klart ud, at hun går efter Borgmesterposten og ikke et vikariat i Folketinget, så er der håb for nye tider i Sorø. Ét sølle mandat skal flyttes, så er Gert fortid som Borgmester. Noget han selv burde ha taget initiativ til ved at opfylde det valgløfte, han gav for 8 år siden. Det ville ha’ være ordentligt.