Sorø Jazzfestival

Arrangør:
Victoria Teatret
i samarbejde med Jeronimus ApS
www.jeronimus.dk

Allan Aistrup
tlf. 24 75 20 03
e-mail: aa@jeronimus.dk

Sorø Jazzfestival arrangeres af Victoria Teatret i samarbejde med koncertbureauet Jeronimus. Festivalen modtager støtte fra Statens Kunstfond, Sorø Byråd samt private fonde og sponsorer. Den finder sted sidst i juli og ligger dermed i fin forlængelse af den store københavnske jazzfestival og festivalen i Aarhus.

Programmet offentliggøres på soroejazz.dk, efterhånden som koncerterne aftales. Vil du have nyhederne hurtigst muligt direkte i din mailboks, bør du tilmelde dig nyhedsbrevet.

Allan Aistrup og Jesper Nygaard
Allan Aistrup og Jesper Nygaard

Sorø Jazzfestival – en ung succes
Den første Sorø Jazzfestival fandt sted i 2013, da byens turistchef Jesper Nygaard tog initiativet. Byrådets kulturudvalg bakkede op med en jazzbevilling, og restauranter, cafeer og kulturinstitutioner åbnede dørene for jazzmusik. Jazzkenderen Allan Aistrup fik til opgave at tilrettelægge festivalprogrammet, og det blev en succes.

Det første års 16 koncerter blev tilløbsstykker – godt 2500 mennesker kom og lyttede, både lokale og tilrejsende. Året efter blev programmet udvidet til 25 koncerter på 17 forskellige spillesteder, og nu kom der 3300 gæster til festivalen. Alle var glade, undtagen dem der ikke nåede at få plads!

Bestil plads
Det anbefales at reservere plads til jazzkoncerterne. Det sker bedst direkte hos det enkelte spillested. De fleste koncerter tager entré. Nogle koncerter kombineres med tilbud om mad og drikke.

Du kan traditionen tro opleve jazzkoncerter i den gamle Sorø købstad, i stationsbyerne Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby, og i naturparken Tystrup-Bavelse syd for Sorø. Sorø Jazzfestival omfatter kort sagt hele Sorø Kommune.

Sorø er en gennem musikalsk by. Nok er jazzfestivalen ung, men Sorø har årtier været kendt for sin store klassiske musikfestival, hvor der præsenteres opera, orgelmusik og symfonikoncerter på højt niveau i Sorø Klosterkirke. På samme måde er det jazzfestivalens ambition at tiltrække nogle af jazzgenrens bedste udøvere fra hele verden til Sorø.

Foto: ABW

Jazz i det skønneste sommervejr
Med tiden har Sorø Jazzfestival udviklet sig til en tætpakket jazzuge med 2-3 daglige koncerter på forskellige spillesteder i hele Sorø Kommune, både restauranter og cafeer samt kulturinstitutioner, herregårde og kirker.

Der er tradition for, at vejret swinger med. Dét er heldigt, når man tager i betragtning, at en del af koncerterne finder sted udendørs eksempelvis i Stenlilles gamle Købmandsgaard, i Holberghaven på Tersløsegaard og på Torvet i Sorø, ligesom Café Tre Konger benytter deres skønne gårdhave til koncerterne.

Om den anden jazzfestival udtalte tilrettelægger Allan Aistrup: ”Det har været et skønt publikum og nogle fantastisk inspirerede musikere. Ved samtlige koncerter er orkestrene blevet klappet ind til ekstranumre, og der er undervejs blevet spillet jazz i verdensklasse. Vi har virkelig fået jazzen ud over Valby Bakke og placeret Sorø som Sjællands jazzby nummer ét.”

Vinterjazz
Det er endvidere lykkes at holde Sorøs boblende jazzgryde i kog om vinteren. Jazzkoncerterne i januar og februar følger samme principper om høj kvalitet og hyggelige spillesteder som sommerens koncerter. Traditionen tro finder en af koncerterne sted i forbindelse med købstadens store Kyndelmissefest.

Foto: ABW

sølvpartner