Sorø Jazz er:

  • En uges sommerfestival i uge 29
  • … Og løse koncerter indimellem (i årets øvrige måneder)

Hvert år i uge 29 spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til 15-20 koncerter i alt, fra duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby i syd.

Det er netop festivalens bærende idé at få den professionelle, fornyende kvalitetsjazz bredt ud til publikum. Og uden falsk beskedenhed tør vi fastslå, at det lykkes. Der spilles stort set uden undtagelse for fulde huse – hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, at de forskellige spillesteder ikke er kæmpestore koncertsale. De mindste intime caféer rummer blot 50-60 tilhørere, mens der på de største spillesteder er plads til godt 200 tilhørere.

2023

Sorø Jazz, der er aktiv på 12. år, har i slutningen af 2023 tiltrukket nye frivillige kræfter og samtidig etableret foreningen Sorø Jazz. Igen i år står Sorø Jazz klar til at levere et spændende jazz-år til soranerne og alle tilrejsende, der elsker god live jazz fra øverste hylde.

Første festival i 2013

Det begyndte i 2013. Dengang tog Sorøs turistchef Jesper Nygaard initiativ til at lave en jazzfestival i Sorø. Byrådets kulturudvalg bakkede op med økonomisk støtte og byens restauranter, cafeer og kulturinstitutioner tog velvilligt imod tilbud om at åbne for jazzmusik. Tilrettelæggelsen af festivalprogrammet blev overdraget til jazzkenderen Allan Aistrup, der tidligere havde booket jazz andre steder, bl.a. i flere år på Fyn, hvor han blev belønnet med den Fynske Jazzpris for indsatsen. I 2015 gav Sorø Byråd sin kulturpris til Sorø Jazzen.

Jazzfestivalerne i 2013 og 2014 var så vellykkede, at der blev føjet et vinterjazz program med 4-6 koncerter til. Af helt andre årsager blev Sorø Turistbureau nedlagt i 2015 og turistchefen fyret, så jazzen fik ny organisation med ledelsen af byens Victoria Teater som bestyrelse for arrangementerne. Allan Aistrup fortsatte med at tilrettelægge jazz programmerne, og det lille bookingbureau Jeronimus ApS blev indsat til at tage sig af administration og økonomi.

Fra 2022 har Kirsa Andreasen medvirket til den kunstneriske tilrettelæggelse af koncertprogrammet. Således har Sorø Jazzen kunnet fortsætte med både en sommerfestival og et vinterjazz program hvert år. Desuden arrangeres enkelte koncerter forår og efterår på udvalgte spillesteder. Sorø Jazzen kan glæde sig over støtte og tilskud fra bl.a. Sorø Kommune, Stiftelsen Sorø Akademi og Sorø Spare- & Laanekasse.

Henvendelse vedr. booking, markedsføring m.m:

Kirsa Andreasen,  kontakt@soroejazz.dk

sølvpartner