Sorø Helsebad 
Ringstedvej 18
4180 Sorø
Tlf. 57 83 21 00
mc@helsebad.dk

Offentlig adgang onsdag
Det meste af tiden er Sorø Helsebad lejet ud til forskellige foreninger, men onsdag er alle velkomne. Der må være 35 personer i vandet pr. time, så der er god plads til alle. Der er afsat to baner til svømning.

Du kan købe enkeltbillet, en familiebillet eller klippekort. Der kan ikke betales med dankort, så husk kontanter.

Der er lukket helligdage, mellem jul og nytår og 7 uger i sommerperioden.

Læs mere om åbningstider og priser.

Sjællands største varmtvandsbassinhelsebad
Med en længde på 25 meter og en bredde på 12,5 meter er Sorø Helsebad et af Danmarks største varmtvandsbassiner. Vandtemperaturen på 31-33 grader gør bassinet til et yndet udflugtsmål for børnefamilier.

Her lærer Sorøs børn at svømme fra de er nyfødte. Holdene i babysvømning er altid fyldt godt op. Såvel babyer som større børn lærer at blive fortrolige med vand i komfortable, rolige og trygge omgivelser. Der er puslerum tilknyttet damernes omklædningsrum samt en pusleplads hos herrerne.

I dagtimerne kan forældre på barsel gå til babysvømning, og større børn kan lære at svømme. Om aftenen kan man hygge sig i det varme vand. Ved vandkanten findes rigeligt med korkbælter, plader og andet legeudstyr. Efterfølgende kan man slappe af i den hyggelige opholdsstue, hvor det er tilladt at nyde medbragt mad.

Det er muligt for alle grupper at leje helsebadet i hele timer – ring eller mail mc@helsebad.dk for et uforpligtende tilbud.

Vandterapi
Sorø Helsebad er velegnet til mange former for terapier. Faciliteterne er ideelle for gigtpatienter, handicappede, trafikskadede og andre, der har brug for genoptræning og pleje. Her er gangbarrer, brede trin, liftstol, håndgreb hele vejen rundt i bassinet mv. Bassinet er kun 1,25 meter dybt og derfor meget hjælpervenligt.

Sorø Helsebad omfatter endvidere et terapilokale med briks til fysio- eller zoneterapeut.

Effektiv træning
Du får ikke blot varmen fra bassinet, men også fra solarie og saunaer, herunder en infrarød sauna.

I cirkeltræningslokalet kan du få pusten med en række forskellige hjælpemidler til styrke- og kredsløbstræning. Variationen sikrer, at du træner hele kroppen på én runde. Udover at træne alle de store muskelgrupper, får du pulsen op. To runder to gange om ugen anbefales.

I Sorø Helsebad kan du træne med en gruppe eller alene, når det passer dig.

Tilknyttede foreninger
Svøm og Leg, Gigtforeningen og LOF tilbyder vandgymnastik til forskellige målgrupper. Onsdagsklubben er en gruppe pensionister, der holder sig i form med effektiv vandgymnastik. Fuglebjerg Svøm tilbyder fri svømning.

Repræsenterer du en forening, der kunne tænke sig at benytte faciliteterne fast eller ad hoc, er du velkommen til at kontakte Sorø Helsebad.

Sorø Helsebad er nabo til Sorø Hallen og ligger ca. 2 km fra Sorø Station. Der er gode parkeringsforhold samt busforbindelser fra stationen, Stenlille, Slagelse, Ringsted og Næstved.


sølvpartner