Sorø Bibliotek og Bykontor
Storgade 7
4180 Sorø
57 87 70 00
biblioteket@soroe.dk

Meget mere end bøger
På Sorø Bibliotek finder du en fin samling af bøger og tidskrifter, som det er ganske gratis at låne med hjem. Blot du husker at aflevere dem igen!

Men et bibliotek er i dag meget mere end bøger, det er en drivkraft for kultur og medborgerskab lokalt. På Sorø Bibliotek kan du få både filmiske, litterære og musikalske oplevelser, foruden foredrag om kultur og politik.

Et væld af tilbud
Biblioteket finder du i ‘de unge herrers gård” – et af byens ældste huse udenfor Sorø Akademis område. Det er opført i 1623-25 af kong Christian IV, som havde brug for en bolig til sine sønner, som gik på Sorø Akademi. Bygningen blev skalmuret mod Storgade i midten af 1700-tallet, men i gården ses endnu det oprindelige bindingsværk.

Siden 1956 har Biblioteket haft lokaler i næsten hele huset, hvorfra man kan se over til Sorø Kunstmuseum og med Sorø Sognegård som nabo. Kulturinstitutionerne omkranser Sorøs Grønne Scene, der især i sommerhalvåret danner rammer om mange kulturelle oplevelser, bl.a. maratonsang. 

Der er andre bibliotekslokaliteter i Sorø Kommune, nemlig i Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby. Lokalarkiverne i kommunen finder man tæt på bibliotekerne. 

De fysiske steder danner rammer om såvel bøger og aviser, som vi kender dem, men også en hel masse af de nyeste virtuelle tilbud. Her er bl.a. netlydbøger, e-bøger, elektroniske opslagsværker og filmstreaming. De fleste digitale tilbud kan du benytte hjemmefra, når blot du er oprettet som låner på biblioteket.

Et mødested
Biblioteket er et mødested med mange tilbud; her kan du kan surfe, studere, læse og låne. Du kan printe, kopiere og scanne og øge din praktiske viden om computere. Går du i skole, gymnasiet eller på en ungdomsuddannelse, kan du få hjælp til at komme igennem pensum. Arbejder du på en større skriftlig opgave, kan du få hjælp til litteratursøgningen af bibliotekarerne. Har dit barn svært ved at læse, kan en læsehund måske hjælpe.

Information til turister
Det er også her man finder Bykontoret, som informerer turister og tilflyttere om Sorøs mange tilbud. Bykontoret på biblioteket er kommunes officielle Turistinspiration. Her kan du bl.a. booke guidede rundvisninger, byvandringer og reservere plads på Lille Claus. Du kan også hente pjecer og brochurer over Sorø lokalområde.

sølvpartner