Sorø, region Sjællands ”hovedstad”, fylder måske ikke meget på verdenskortet, men det vil Sorø Kommunes nye turistchef, Jesper Nygaard, nu lave om.

Sorø vil være repræsenteret med egen stand på rejsemesserne Ferie&Fritid i Bella Center 20.-22. januar og på Ferie For Alle i Messecenter Herning 24.-26. februar 2012.

En enestående natur med Danmarks første egentlige naturpark, Tystrup-Bavelse, tæt på byen, en lang række kulturarrangementer, bl.a. Danmarks største rollespilstræf, Barda, i samarbejde med DR, en sønær campingplads, cykel- og vandrestier, en af Danmarks smukkest beliggende golfbaner, kroferie og et netop indviet Sorø Kunstmuseum, der fik 5 og 6 stjernede anmeldelser, er blot nogle af de tilbud, der venter de kommende turister fra ind- og udland.

”Charterferie kan vi ikke prale med, men ellers vil jeg mene, at vi er godt dækket ind med hensyn til tilbud til den krævende turist”, siger Jesper Nygaard.

”Når man har så stor en palette af tilbud, som Sorø har, bør man også bruge den. Så vidt jeg ved, har Sorø ikke været på de nævnte publikumsmesser tidligere, men jeg finder vores deltagelse på begge messer helt naturlig. Vi er stolte af at være med – og vi tager fint selskab med”, påpeger Jesper Nygaard.

På åbningsdagen på Ferie&Fritid i Bella Center kommer digteren Ludvig Holberg forbi Sorø Turistbureaus stand, og der bliver også mulighed for at opleve ham i selskab med H. C. Andersen, biskop Absalon samt guldalderdigteren B. S. Ingemann. De har alle relation til Sorø, og de har bl.a. sat hinanden stævne for at smage på den lokale bryg fra det netop åbnede Sorø Bryghus. Inden de drager videre, ”slår de et slag for Sorø” på træstammen, som er opstillet på standen. Pressen bliver inviteret og kan duellere mod de ældre herrer.

”Flere andre tiltag sker på standen i løbet af begge messer, og målsætningen er helt klart at komme igen i 2013, med en større stand”, siger Jesper Nygaard. Sorøs kulturkalender for 2012 ser spændende ud, og tilsvarende står Sorø Turistbureau fortsat for planlægningen af guidede ture, både på Sorø Sø, i hestevogn i Sorø Akademis park og meget andet.

Medio januar – og inden Ferie&Fritid i Bella Center – præsenterer turistbureauet i Sorø en ny hjemmeside, som vil være målrettet de nævnte former for fritid og ferie, kampagner, konkurrencer og meget andet.

“Og det er kun begyndelsen”, slutter Jesper Nygaard.

Duel med Holberg