Finalekoncerten i Sorø Internationale Musikfestival 2014 byder på en perlerække af opera highlights for både solister, kor og orkester. Et kor, der er samlet af “Chorus Soranus” og “Ars Nova, Slagelse” som basis, synger operakor af Verdi. Endvidere synger Nina Bols Lundgren, Sune Hjerrild og Jakob Vad arier af Verdi, Bellini, Puccini, Bizet m.fl. De ledsages af Det Unge Kammerorkester, der også bl.a. spiller ouverturerne til “Nabucco” og “Norma”.

Det sker søndag den 24. august kl. 16.00. Programintro kl. 15.45.

Billetter købes på billetnet, enten via turistkontoret eller print-selv.

nina_bols_red_dress
Nina Bols Lundgren

Nina Bols Lundgrens musikalske løbebane begyndte, da hun ni år gammel blev optaget i DRs Børnekor, og hun var bl.a. barnesolist på Det Kgl. Teater i Alban Bergs opera Wozzeck. I 2009 debuterede Nina fra Solistklassen på Det kongelige danske Musikkonservatorium og har siden været en efterspurgt oratoriesolist og optrådt med Radiosymfoniorkestret og de fleste af landsdelsorkestrene.

Nina var i 2007 finalist og prismodtager i ’The Mozart Singing Competition’ i London og fik i 2008 sin operadebut på Den Fynske Opera i rollen som Norina i Don Pasquale med fine anmeldelser til følge. I september 2010 var Nina i Den Haag for at synge koncert med New Dutch Academy. Anmelderne skrev bl.a.: “Lundgren henrykkede Haags publikum med sin gnist, varme og tekniske beherskelse i en elektrificerende præstation, som også blev optaget af hollandsk radio. Efter hendes funklende debut-præstation i Holland, inviterede NDAs dirigent og kunstneriske leder Simon Murphy straks Lundgren tilbage til at medvirke i NDA-orkestrets symfoniske serie.”

sune-hjerrild-7
Sune Hjerrild

Sune Hjerrild er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Han er som eneste dansker blevet udvalgt til både Placido Domingo Opera Contest, BBC Cardiff Singer of the World, og Luciano Pavarotti Voice Competition i Modena. Dette har ført gode internationale opgaver med sig, som f.eks. Tamino i Mozarts Tryllefløjten, dirigeret af Sir Neville Mariner på Megaron Operaen i Athen. Desuden har han sunget på Operaen i Sidney, Operaen i Limoges, Opera Lyrique de Tourcoing, Operaerne i Wuppertal, Heilbron, og Leipzig, Operaen i Napoli, L’Auditorium del Conciliazione i Rom, samt som gæstesolist på Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, hvor han senest har sunget Alfredo i La Traviata.

Sune er meget brugt til koncerter både herhjemme og i udlandet og har sunget med talrige store dirigenter som Gerd Albrecht, Jeffrey Tate, Herbert Blomstedt, Benjamin Zander, Friedrich Haider m.fl.

Jakob Vad
Jakob Vad

Jakob Vad er blevet brugt flittigt som koncertsanger siden starten af sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2006. Han har sunget bas-partierne i mange af de store oratorier såsom Mozarts Requiem, Händels Messias og Bachs Johannespassion i samarbejde med en række forskellige ensembler og dirigenter i København og omegn.

Jakob afsluttede sin uddannelse på Operaakademiet i 2012 og blev samme år tildelt et af Danmarks største legater til unge kunstnere, Betty og Valdemar van Hauens Fond, og endvidere tildelt det prestigefyldte Richard Wagner Stipendium til Festspillene i Bayreuth.

Jakob tog siden videre studier på Madrid Opera Studio i 2014. Han har sunget talrige operapartier rundt omkring i Europa, senest Albert i Werther i Rusland og Papageno i Tryllefløjten i Spanien. Jakob blev i 2014 udnævnt til årets operatalent ved Copenhagen Opera Festival 2014. I 2012 Jakob fortsætter sin sanglige udvikling hos Professor Theodore Coresi i Wien.

 

Det unge Kammerorkester er ikke et stående orkester, men det er et enestående orkester. Orkesteret bygger på venskaber, der rækker tilbage til nogle begavede og entusiastiske elever fra Københavns MGK omkring 2001. Disse unge musikere er i mellemtiden blevet professionelle musikere, der spiller i forskellige danske og udenlandske orkestre. Musikerne kommer fra Europa, Asien og Amerika. Venskaberne breder sig som ringe i vandet og siden 2008 har orkestret i forskellige konstellationer medvirket ved Sorø Internationale Musikfestival. Ved dagens koncert består orkestret af 45 musikere. Koncertmester er Erik Heide, der til hverdag er koncertmester i både Sjællands Symfoniorkester og DR Underholdnings Orkestret og ligeledes gæstekoncertmester i Gulbenkian Orchestra i Lissabon samt i Hamburg Staatsoper.

Dirigent: Svend Lyngberg-Larsen

soranus
Chorus Soranus