Rollespilstræf i Sorø
I samarbejde med DR arrangerer Sorø Erhvervs- og Turistråd hvert år Barda. Publikum fra hele Danmark og udlandet tiltrækkes hvert år til Sorø en septemberdag for at deltage i det store rollespilstræf. I 2010 havde Barda femårsjubilæum og slog rekord med hele 12.000 deltagere.

Der åbnes allerede i juni for billetsalget via www.dr.dk. Man kan også købe billetter ved indgangen til Parnasgrunden på selve dagen.

Barda er en tilbagevendende begivenhed udover det sædvanlige. Parnasgrunden vrimler med udklædte rollespillere, der hygger sig med at gennemføre en fantastisk rejse til Barda. På pladsen kan man forberede sig ved at smede sig et sværd, købe en kappe eller en amulet. Eller man kan nyde et skummende krus mjød, mens man kigger på de mange optrin af krigere, der træner, orker eller elvere i optog, turneringer og meget mere.

Hvad er Barda?
Barda er et magisk eventyrland, hvor der hersker godhed og fred. Mod syd ligger Blodmosen, Naijas mølle og Spilmester Martins lade. Mod vest ligger Graven og Magustårnet. Mod øst Arons sø og Mørkeskoven. Mod Nord Mikkelsborg. Og midt i Barda, omkranset af bjerge og skove, ligger den store lade.

Barda er fyldt med mærkelige væsner. Her er blandt mange andre Darbetta, Det levende træ, Hundemanden, Kaptajn Stensmil og hans kæreste Guldtand, Orken og Ravnen og Vandorken. Alle gode væsner er velkomne i Barda.