Man on bench a sunny autumn day in a village in denmark

At være den efterladte
Når ægtefællen dør, omtaler man ofte den, som bliver tilbage, som den ”efterladte”. Ordet i sig selv siger noget om den følelse mange oplever, når de har mistet en livspartner – at føle sig ladt tilbage. Når man bliver alene, kan der være mange nye ting, man skal forholde sig til praktisk, fysisk og/eller psykisk. Mange kan måske have en tendens til at isolere sig fra omverdenen. Ofte kan det være rart at tale med andre ligesindede, som kan forstå og relatere til de udfordringer, tabet og sorgen medfører.

Sorg heles ved at deles
For at skabe et rum, hvor der er mulighed for at tale om sorgen, og måske få inspiration til, hvordan man kan lette sorgprocessen, afholder forebyggelseskonsulenterne ved Sorø Sundhedscenter i løbet af efteråret to ”caféer”, med temaer som relaterer til det at have mistet sin ægtefælle. Programmet indeholder et oplæg ved Conny Hjelm, der er foredragsholder og underviser på Ældre Sagens projekt om sorg- og livsmodsgrupper. Der vil også være mulighed for at møde og tale med andre i samme situation.

Hvor og hvornår?
Den første café finder sted d. 1. oktober kl. 14.00-16.00 i Stenlille Kulturhus, Hovedgaden 37, 4295 Stenlille, og den næste, d. 5. november kl. 14.00-16.00 på Værkerne i Sorø, lokale 111, Frederiksvej 27, 4180 Sorø.

Programmet er det samme for begge caféer og vil blive præsenteret på dagen. Arrangementet er gratis, og der vil blive serveret kaffe/te, kage og frugt. Tilmelding er ikke nødvendig.

Ønsker du mere information om arrangementerne, kan du kontakte forebyggelseskonsulenterne på tlf. 57 87 62 64 i tidsrummet kl. 8.00-8.30 mandag – torsdag.