Sorø Roklub har Danmarksrekord i skolepartnerskab OL-magien breder sig!
Mere end 500 elever på 5. – 6. årgang har haft fat i årerne i ”ro road-showet”!

Rosporten har OL-succes med 5 udtagne rohold til Olympiske Lege i London – nærmere betegnet på OL-robanen ved Eton: letvægtsfireren, letvægts dame og herre dobbelt sculler samt tung dame og herre sculler.

Sorø Roklub har via vellykket skolepartnerskab med alle skoler i Sorø Kommune været med til at udbrede denne OL-magi via rundtur på skolerne med ”ro road show”, hvor 5. og 6. klasserne er blevet præsenteret for roning som olympiske idrætsgren via ergometer-roning på skolen, besøg i roklubben og i disse dage gennem roning på vandet med bl.a. Frederiksbergs og Sorø Borgerskoles 5. klasser.

Elever fra Sorø Husholdningsskole og Sorø Privatskole har også taget godt imod skole-partnerskabet og ”ro road showet”. Sorø Roklubs team bag dette projekt, som roklubberne og andre olympiske idrætsgrene har haft mulighed for at præsentere for danske skolebørn, er blevet en kæmpe succes i et gensidigt frugtbart samarbejde.

En glad formand Merete Leisted Busk fortæller, at skolepartnerskabet ligger fint i tråd med at 2012 er ”ungdommens år” i klubben og at klubben har modtaget URO9000 certificering. Mere end 500 skoleelever i Sorø Kommune har været igennem dette lokale ”ro road show”. Formanden fortæller også at det kun har kunnet lade sig gøre via tæt samarbejde med et trofast team af villige voksne roere med Birgit Juel-Hansen, Christian Mølvig og Gert Busk i spidsen suppleret med nogle af klubbens aktive juniorroere i det omfang det har været foreneligt med deres egen skolegang.

Merete fortæller, at Sorø Roklub ad denne vej får tilgang af unge, som vil mere end bare prøve at ro. Unge som vil være ”en ny Eskild Ebbesen”, ”en ny Mads Kruse-Andersen”, der sad på guld-fireren i 2008 i Beijing, hvor de vandt guld eller ”en ny Trine Hansen”. Sorøs Trine Hansen var til OL i Atlanta i 1996, hvor hun vandt OL-bronze i single sculler. Trine og hendes træner Gert Busk blev efterfølgende modtaget med stor festivitas og hyldest i Sorø.

I juni måned afvikles roning på vandet med to 5. klasser fra Sorø Borgerskole – og Ruds Vedby skole kommer på besøg i Sorø Roklub inden skolesommerferien. Sorø Gymnastikefterskole afprøver rosporten i uge 28 med unge med speciel interesse for idræt i naturen.

De unge er velkomne til at komme og ro i Sorø Roklub mandage og onsdage kl. 16.30 – 18.00, hvor villige voksne står klar sammen med klubbens juniorer til at guide dem udi rosporten på den smuk-ke Sorø sø. Vi stiller redningsveste til rådighed ligesom vi har træner-/ledsagebåd på vandet.

I starten af skolesommerferien, den 2. – 3. og 4. juli er Sorø Roklub med i Sportsrådets sommer-ferieaktiviteter, hvor klubben afholder roskole dagligt kl. 10.00 – 16.00.

Lidt om Danmarks OL-roere:
Danmarks OL-roere i 2012 er ”guldfireren” med Eskild Ebbesen, DSR. Jacob Barsøe, Roskilde, som Sorø Roklubs mangeårige træner Gert Busk har trænet i et par sæsoner, Morten Jørgensen, Næstved, og Kasper Jørgensen, Roskilde.

Letvægts dobbelt sculler, damer med Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk og den tilsvarende herre dobbelt sculler med Mads Rasmussen, gift med Juliane Elander, og Rasmus Quist. Tung dame sculler ved Fie Udby, KVIK og tung herre sculler med Henrik Stefansen, Furesø. Fie Udby ror i Trine Hansens rospor, idet det er første gang siden 1996 at Danmark har fået udtaget en single scul-lerroer. Sorø Roklub ønsker alle roere, trænere og ledere held og lykke ved OL i London i august.

Lidt facts om Sorø Roklubs ”ro road show”
Pedersborg skoles sfo og juniorklub, Frederiksberg skoles 5. – 6. klasser (3 klasser på hvert trin), Sorø Borgerskoles 5. – 6. klasser (3 klasser på hvert trin), Sorø Privatskole (6. klasser). Stenlille skoles 5. 6. klasser (2 klasser på hvert trin), Holbergskolens 5. klasser, Sorø Husholdningsskole, Ruds Vedby skole og Sorø gymnastikefterskole.