Sorø Roklubs juniorer starter ved Åbne Junior Nordiske Mesterskaber på Aarungen i Norge
I weekenden 23. – 24. juni har mange af de fremmeste junior-roere sat hinanden stævne ved Junior Nordiske Mesterskaber på Norges nationale rostadion på Aarungen syd Oslo. Sorø Roklub deltager med 10 junior B roere: Ida Langkjær, Ida Balslev, Ida Brehmer, Line Schandorff, Molly Kaagaard og Astrid Thougaard Steensberg samt Anders Lindblom, Jakob Lillelund, Peter Sloth, Jens Albert Graudal og jun. A roeren Andreas Sloth og en masters-roer, som ror single sculler. De unge ror single sculler, dobbelt sculler, dobbelt firer og Junior otter.

Fra den norske arrangementskomite lyder det, at der er rekorddeltagelse med 483 hold. Der er lodtrækning fredag eftermiddag. Lørdagen begynder med indledende, semifinaler og finaler.

Kan Sorø Roklub sammen med 100 danske roklubber ro 125.000 km på en weekend? Sorø Roklub er med i weekendens største ro-event.

Hele RoDanmark deltager i det vilde eksperiment med en landsdækkende jubilæumsturnering den 22. – 24. juni 2012, hvor det gælder om at ro så mange kilometer som muligt og indberette disse til Dansk Forening for Rosport. Det sker i weekenden 22. – 24. juni, når ”Vi ror Danmark rundt”. Dansk Forbund for Rosport – Danmarks ældste specialforbund – fylder nemlig 125 år i 2012 – og det fejrer vi med ved at ro i alle forskellige bådtyper og på alle farvande.

De unge er med. De ældre er med. Landsholdet og andre eliteroere er med. De smalle, de brede, de lange, de korte både er med. Alle typer både er med – alle typer roere i hele Danmark er fælles om at skabe Danmarks største ro-event.

Rosporten ønsker hermed at synliggøre, at roning er en herlig sport, der giver både frisk luft, dejlige naturoplevelser, godt samvær på tværs af køn og alder og god træning på en gang. Målet er at ro hele Danmark rundt: langs alle kyster, fjorde, åer, søer og rundt om hver eneste ø.

Klubberne tildeles lodder i forhold til antal roede kilometer og deltager ad denne vej i lodtrækning om spændende præmier. De deltagende klubber er samtidig med i RoForbunbdets store, samlede 125 års jubilæumskonkurrence, hvor der også er fine præmier på højkant. Denne konkurrence løber i hele jubilæumsåret.

Se det i Aftenshowet på DR TV torsdag den 21.06.12 kl. 19.05 – 20.00, hvor ”eksperimentet” præsenteres af en af arrangørerne.

Sorø Roklub starter med 55 hold ved den 85. Sorø Regatta
Når den 85. Sorø Regatta pisker Sorø sø op lørdag den 30. juni og søndag den 1. juli sidder der Sorø-roere bag årerne på 55 af de deltagende hold. Sorø Roklubs deltagelse i år er rekordstor og tæller roere fra 11 år og til ældste mastersroer. De mange roere stiller op i alle bådtyper. Der bliver således lejlighed til at se Sorøs berømte otter ”Laboremus” på vandet 4 gange – der er lejlighed til at
se klubbens dame- og et herrehold begge dage.

Sorø Roklub er på Storgade under lørdagens Sorø Regatta
Sorøs handelsliv holder lang lørdag” over temaet ”regatta på Sorø sø” og midt i de mange gode tilbud og mange aktiviteter finder man Sorø Roklubs stand ved Victoria. Den er ikke til at komme udenom med robåde og ro-ergometer. Der vil være mulighed for at prøve ergometerroning – roning på vandet kræver at man møder op i Sorø Roklub, Frederiksvej 33. Unge under 18 år: mandage og onsdage kl. 16.30 – 18.00 og voksne tirsdage og torsdage kl. 18.30.

 

Sorø Roklub