Julebelysning

Sorø Event og Turist fortsætter den hidtidige drift, men julebelysningen er en årlig tilbagevendende udfordring. I år bliver ikke nogen undtagelse, idet SET desværre ikke har økonomi til at servicere og forny lyskæder m.v.

Der er behov for et nyt og teknologisk opdateret system. En del af systemet bliver testet i forbindelse med det store halloween arrangement som gennemføres 31. oktober. Der er indgået aftale med Sorø Kommune om opsætning af guirlander i muligt omfang. Sorø Kommune har været meget imødekommende i forhold til julebelysningen.

Når der er større klarhed over de forventede omkostninger, bliver der som sidste år sendt et brev ud med anmodning om indbetaling af et beløb til dækning af omkostningerne ved julebelysningen. SET håber på stor opbakning, således at der også i år bliver flot julebelysning i Sorø til glæde for os alle. En flot juleby er væsentlig for at tiltrække og fastholde kunder.

Penge til uddannelse

Uddannelsesfonden er en positiv historie. Der er penge til rådighed for detailhandlen i Sorø. Som Ole Hoff Clausen siger: ”Jeg skaffer pengene, hvorfor bruger I dem ikke”. Fonden har ca. kr. 135.000, som kan bringes i spil til uddannelse indenfor detailhandlen. Oprindeligt var det tiltænkt uddannelse af elever, men de kan anvendes til gavn for alle indenfor detailhandlen. Der kan arrangeres fælles kurser, foredrag og lignende.

I en nabokommune er der gennemført et tre måneders netværksforløb for at fremme et fællesskab for tre byers detailhandel, med henblik på at øge salget til gavn for detailhandlen i de tre byer. Et tilsvarende kursus tilpasset Sorøs detailhandel burde have interesse. Der er mange andre muligheder for at få nye ideer, inspiration m.v. med henblik på at opkvalificere sin forretning yderligere.

Alternativet til udvikling er afvikling og hvem ønsker det? Hop over disken og kom frem med jeres ønsker. Er der nogen som er friske til at være med til at løbe det i gang, vil det være optimalt. Har det interesse, så meld venligst tilbage gerne pr. mail til jesper@soroeturisme.dk.

Juletræstænding på Torvet
Juletræstænding på Torvet