Lørdag den 27. april starter sæson 2024 i den skønne familiepark. Det er Birkegårdens Havers 28’ende sæson. På åbningsdagen er det også Hundedag. Kr. Himmelfart falder tidligt i år, derfor er det allerede den 9. og 10. maj, kan I komme til de første Børnedage med ekstra fokus for børn.

Godt år i 2023

Da 2023 var et godt år i Birkegårdens Haver, har Merry givet den max gas på indkøb af bl.a. stauder, træer og andre planter, som gartnerne endnu ikke er færdig med at sætte – men de skal nok nå det. Birkegårdens altmuligmand har også fået lange lister med i istandsættelse og fornyelser. Bl.a. er han i fuld gang med at forny hele Klosterhavens højbede, lave ny bro i den Japanske have og helt nye trædyr til Børnegården, fortæller Merry S.

Farver i haverne

Den varme, der har været i dele af april, har tryllet blomster og blade frem, og alt bliver skønnere og kønnere for hver dag. Kirsebær- og magnolietræerne, påske- og pinselinjer, tulipaner meget andet blomstrer. I Permahaven har de fået to nye perma-piger, som genopbygger Permahaven efter permakulturprincipper og gør den farverig og lærerig igen.

Åbningsweekenden

De åbner den 27. april kl. 10. Den dag er det også Hundedag, som betyder, at I må tage jeres hund med ind i parken. Finn har fundet ATV’erne frem og gjort dem klar til at køre i åbningsweekenden, og så har de, som altid, rabat på sæsonkort, og i år er det til og med den 5. maj.

Børnedage i Kr. Himmelfartsferien

Børnene kan godt begynde at glæde sig, allerede torsdag og fredag den 9. og 10. maj, kan de komme til de første Børnedage. De kan fx slå pinata ned, dreje Lykkehjulet, vinde slikkepinde, blive ansigtsmalet, ride på æsel eller pony, køre på ATV og fodre fiskene i den Engelske have, som er kommet frem fra deres vinterdvale. I skal selvfølgelig også på skattejagt med hele familie! Se det lange program på  www.birkegaarden.dk/events, fortæller Anett S., som står for børneevents.

Dyrebørn på vej

Kunekune grisene har haft besøg af ornen Gustav igen i år, gederne har også haft herrebesøg, og der er kommet ny hankanin i kaningården. Dyreområdet er et meget populært område specielt hos børnefamilierne. Her er der også flyttet store sjove høns ind, som spiser af hånden, store vagtler og snart kommer der to ponyer, som vi låner, da vi kun har to æsler, som kan bruges til æselridning. Vi har også fået flamingofarvede små fugle, de kommer til at bo i det store fuglevoiler med nymfeparakitterne, fortsætter Merry.

Hvorfor er Birkegården så speciel?

Nå vi taler med vores gæster, siger de, at de rigtig godt kan lide, at kommer her, fordi det er så meget nede på jorden. Her er ro, smukt og masser af plads. De fleste børn falder til ro her, fordi forældrene sænker skuldrene og slapper af. Der er lidt fart på Børnedagene, men aktiviteterne er meget simple. Birkegården er også meget personligt, vi går rundt og arbejder her, og de fleste dage drikker vi kaffe i caféen kl. 15, og vores datter står for alt med børneevents som Børnedagene, hvor hun bl.a. selv ansigtsmaler og fortæller om dyrene. Vi glæder os til at byde jer velkommen til den nye sæson, afslutter Merry.

Åbningstider i 2024: Hver dag fra den 27. april til 22. september fra kl. 10-18, i efterårsferien og til jul.


Pressefoto – Birkegårdens Haver