Lørdag den 26. september kl. 11-14 holder Galleri Partzerre på torvet i Sorø fernisering på en ny udstilling med Niels Omann som gæstekunstner.

Et univers med Valhalla og spejlinger
Niels Omann eksperimenterer løbende og vil ikke retningsmæssigt sætte sig selv i bås. For tiden er flere motiver inspireret af vikingetiden, både mytologien og de smukke vikingeskibe.

Et af de smukke malerier med et vikingeskib, som spejler sig i vandet.
Et af de smukke malerier med et vikingeskib, som spejler sig i vandet.

Også spejlinger fascinerer ham, og de dukker op i mange variationer. Nogle af de smukkeste billeder skildrer således vikingeskibe, som spejler sig i stille vand.

Men uanset om det er vikingemotiver, spejlinger eller for den sags skyld musikinstrumenter eller personskildringer, udtrykker hans billeder altid liv og nerve.

Niels Omann er selv til stede ved ferniseringen og fortælle altid gerne og levende om sine billeder.

Godt kendt i Sorø
Niels Omann er en lokal kunstner. Han er i Sorø blandt andet kendt fra en række udstillinger med 12 Soranere, men har nu valgt at gå solo.

”Det har været otte spændende år med 12 Soranere”, udtaler han, ”men jeg føler, at mine billeder er bedre egnede til soloudstillinger eller sammen med enkelte medudstillere, hvor vore billeder matcher hinanden.” Den slags udstillinger har han tidligere haft flere af både i København, Odense og Vejle samt lokalt på Midt- og Vestsjælland.

Senest har han sammen med Mette Lene Olsen og Sheila Parson haft en flot udstilling på Kunstnergaarden i Dianalund, hvor de tre kunstneres billeder gik i smukt indbyrdes samspil. Mange af Niels Omanns billeder fra den udstilling vil kunne genses i galleriet.

Gæstekunstnere i Galleri Partzerre
Galleri Partzerre åbnede i maj måned i år. Steen Marborg, som ejer galleriet, er kommet godt fra start og er allerede en populær del af kulturlivet og gadebilledet.

Niels Omann afløser gruppen Art by HeLoBe som gæstekunstner, og vi kan se frem til en række spændende gæsteudstillinger.

Desuden udstiller Steen Marborg også egne værker i galleriet, ligesom Partzerre stadig tager imod bestillinger, portrætter og kunstneriske udfordringer.

Udstillingen varer til den 29. oktober
Udstillingen med Niels Omann kan ses frem til den 29. oktober 2015 i galleriets åbningstid.

Ravnen
Ravnen
Tråden
SONY DSC
Spejling