Af Jakob Spliid, gruppeformand i Venstre

1. maj blev det i Natur, Teknik og Planudvalget besluttet, uden om Venstre, at parkeringspladserne foran Tinghuset på Torvet skal nedlægges.

Når vi skal forsøge at komme den stadig voksende ”butiksdød” til livs, så er svaret på det IKKE at fjerne endnu flere parkeringspladser i Sorø midtby. Sorø kommune er en landkommune, hvor gæster og handlende som hovedregel kommer til i bil.

Tilbage i 2022 stemte Venstre – som eneste parti – ligeledes i mod at fjerne 15 parkeringspladser bag Storgade 25. Nu fjernes 13 pladser ved Tinghuset, samt et uspecificeret antal pladser i Storgade.

Socialdemokratiet, SF samt Konservative vil ifølge deres beslutning genplacere parkeringspladserne i Sorø midtby. Årsagen til at Venstre ikke kunne være med i den formulering var, at deres definitionen på ”midtby” f.eks. er ved cirkuspladsen, eller busterminalen – altså ca. 650 meter væk fra Torvet.

Vi anerkender planens gode aspekter, hvor hensigten er at gøre Torvet og Storgade mere indbydende at færdes og være i. Men når man samtidig fjerner muligheden for at parkere nær Torvet, så frygter vi, at effekten vil blive modsat intentionen – nemlig færre besøgende.

Beslutningen skal endelig godkendes i kommunalbestyrelsen 22. maj.