Når Sorø Sundhedscenter igen dette forår starter kurset ”Lev bedre med KOL”, så er der fokus på at bruge naturen som inspiration til at få mere bevægelse og motion ind i hverdagen.

Lev bedre med KOL
Kurset giver som tidligere, deltagerne en bred viden om KOL og hvordan de bedst tager hensyn til sygdommen, så den ikke udvikler sig, men i stedet bliver holdt i skak. Motion er udover rygestop, ét af de vigtigste værktøjer i forhold til at holde sygdommen nede og samtidig giver den gode oplevelser og en større livskvalitet. Sorø Sundhedscenter har fokus på motion og vedligeholdelse af denne, derfor indgår der 2 timers træning i undervisningen.

En sygdom i vækst
Det er med god grund, at Sorø Kommune tilbyder kurser i at opnå handlekraft og viden i forhold til sygdommen. KOL er nemlig i kraftig vækst. I Danmark er der mellem 200-250.000 personer, der har sygdommen uden at vide det. I Sorø svarer det til, at der er ca. 1400 uopdagede sygdomstilfælde. Sygdommen er ikke ufarlig, men man kan heldigvis beholde en god livskvalitet, hvis man ved, hvordan man tager hensyn til sygdommen i sin hverdag. Motion og rygestop er nogle af de redskaber man har, når det handler om at bevare en god livskvalitet på trods af sygdommen.

Ændringer af motionsvaner
For at støtte deltagerne i at bruge den viden, som de får på kurset, skal deltagerne arbejde med at ændre nogle af deres vaner, så de oplever mere overskud og der i det hele taget sker forbedringer i deres liv – i forhold til sygdommen. ”Motion er – sammen med rygestop og rigtig kost – en vigtig brik i at få et godt liv med KOL. På kurset skal vi prøve forskellige motionsformer og bruge naturen som inspirationskilde, vi håber at det vil inspirere deltagerne til at se på, hvordan de kan få mere motion og bevægelse ind i deres hverdag. På den måde kan kurset give deltagerne en personlig oplevelse af, at jo mere man bevæger sig jo nemmere bliver vejrtrækningen og det er kursets sigte, at det vil få deltagerne til at fortsætte med at være mere aktive, når kurset afsluttes” siger Pia Bacher, fysioterapeut ved Sorø Sundhedscenter.

Stadig få ledige pladser dette forår
Der er stadig få ledige pladser på holdet, så hvis man ønsker at deltage, kan man kontakte egen læge, der kan henvise til kurset.

Sorø Sø
Sorø Sø