Der venter både det soranske publikum, musikere og sangere, en oplevelse af de helt særlige, når årets julekoncert løber af stablen i Sorø Klosterkirke, søndag den 17. december kl. 16.

Koncerten er resultatet af et tæt samarbejde mellem flere af byens musikinstitutioner, der sammen fremfører et håndplukket uddrag af Händels Messias.

Udover de smukke satser fra Messias, byder julekoncerten også på flere skønne julesange som korsatser og fællessang.

Initiativtagerne er Kristine Vad, Chorus Soranus’ dirigent, Merethe Lammert-Køhl Hansen, Sorø Drenge- og Mandskors dirigent, og Malene Thastum, der dirigerer Sorø Amatørorkester:

“Vi er stolte over at kunne samle så mange sangere og musikere i alle aldre, der hver især har lyst til at bidrage til koncerten og uddraget af Händels Messias. Vi er sikre på, at det vil være en oplevelse som mange vil mindes i lang tid- og motivere de yngste sangere og musikere til at fortsætte arbejdet med musikken og fællesskabet, til gavn for Sorø’s musikliv i fremtiden.“

Der er gratis adgang til koncerten, som har en forventet varighed på 55 minutter.

MEDVIRKENDE
Chorus Soranus, Sorø Drenge- og Mandskor, Sorø Amatørorkester, Sopran/dirigent Kristine Vad, Baryton Jakob Vad, dirigent/continuo Merethe Lammert-Køhl Hansen, trompetist Dennis Vinholt Andersen og dirigent/continuo Malene Thastum.
Desuden medvirker enkelte professionelle sangere og orkestermusikere samt elever fra Sorø Musiske skole.

Foto: SDL