Jens Arentzen nåede langt ud over scenekanten, da han besøgte Postgården torsdag aften, hvor Sorø Handel og Service havde inviteret medlemmerne og deres personale til møde om butikslivet.

Skuespilleren, der især er kendt for rollen som Ulrik Varnæs i Matador, fortalte om serien og mødet med instruktøren Erik Balling, som ændrede hans liv. ‘Det epokegørende møde’ var temaet for foredraget, der også handlede om mødet mellem kunden og den butiksdrivende – et møde som gerne skulle være en oplevelse. Det gælder ikke om at performe, spille skuespil og lire floskler af, men om at lytte og være ærlig.

Kunden skal forstyrres, sagde Jens Arentzen, der understregede hvor vigtigt det er at tage aktion, og at tavshed er noget af det værste, man kan udsætte sine medmennesker for: “Tavshed er ikke neutralt – det er terror. Det er et magtmiddel”.

God service er ikke floskler og falske smil, men at man kerer sig om kunden og måske endda kan forandre kundens syn på ting. Hvad er det de kan, dem der gør, at man føler sig beriget af et møde? Jo, de investerer sig selv, de er nærværende, og de tør have en mening om kunden og varerne.

Jens Arentzen praktiserede i den grad det han prædikede, for der var ingen af deltagerne, der slap for at blive involveret i foredraget. Høj latter og lange klapsalver genlød fra salen, der således blev varmet godt op til det efterfølgende møde, som Dit Sorø vil fortælle meget mere om senere. Glæd jer for der er spændende nyt på vej fra Sorø Handel og Service.

Her kommer en serie stemningsbilleder:

[slideshow_deploy id=’51753′]