Den politiske situation og det drastiske fald i olie- og gasindtægterne har ramt den russiske økonomi hårdt – og for den sags skyld også visse sektorer i Danmark og resten af EU.

Det er dog vigtigt, at man som institution og virksomhed ikke overreagerer på den umiddelbare situation og over en bred kam ”lukker helt ned” for et marked, som på sigt kan vise sig bæredygtigt og yderst interessant, en reaktion som samtidig vil betyde tab af store investeringer i allerede fortaget markedsføring og etableringer.

Med denne baggrund ”in mente” har Den Danske Ambassade i Moskva i samarbejde med CFU (Center for Underleverandører) besluttet at arrangere en dansk fællesstand på den vigtigste sektormesse inden for maskin- og metalindustrien i Rusland – Metalworking 2015 Moskva den 25-29. maj 2015.

Vi henvender os til virksomheder, som er etableret på det russiske marked, eller som gennem længere tid har bearbejdet markedet, fortæller Knud Hareskov partner hos CFU. Den nuværende markedssituation har naturligvis bragt en del virksomheder i et dilemma omkring deres fremtidige indsats på markedet, men vi sporer en god interesse for arrangementer, som en mulighed for at fastholde og udvikle markedsindsatsen.

Ifølge en sektoranalyse, Den Danske Ambassade i Moskva har udarbejdet, er der inden for metalindustrien et stort behov blandt de russiske virksomheder for samarbejde med udenlandske virksomheder med henblik på effektivisering og opgradering af kvalitet. Der er samtidig et stort behov for indkøb af kvalitetskomponenter i den russiske fremstillingsindustri.

Det er første gang, der etableres en dansk fællesstand på Metalworking, og i første omgang begrænser vi deltagelsen til 6 virksomheder, siger Knud Hareskov, men skulle interessen vise sig større, har messearrangørerne givet os mulighed for at udvide standen, og samtidig har vi fået en attraktiv placering.

Eksportrådet er blevet anmodet om økonomisk støtte til projektet under programmet for fælles eksportfremstød.

Metalworking 2015 invitation Final