Trommeslageren Alex Riel, 74 år, er en legende i dansk jazz. Siden han som 25-årig supertalent fik overrakt årets store jazzpris af selveste Duke Ellington, har han spillet med stort set alt hvad der krybe og gå på verdensscenen.

Alex Riel
Alex Riel

Nu gæster han for første gang Sorø Jazzfestival. Alex Riel kommer sammen to andre tunge jazzstjerner, bassisten Jesper Lundgaard og pianisten Peter Rosendal for at akkompagnere den unge jazzvokalist og sangskriver Mette Juul til en koncert på café Tre Konger onsdag den 23. juli.

Mette Juul har en række flotte anmeldelser med sig i bagagen. Hendes stemme er varm og sprød og udtrykket nærværende og personligt. Repertoiret er både sange fra Mette Juuls egen hånd og musik af sangskrivere som Cole Porter, Lyle Lovett, Kenny Wheeler, Joni Mitchell og Thelonious Monk. Mette Juul vandt i øvrigt 2007 “International Jazzartist Competition” for vokalister og har turneret med succes i både USA og Europa. I 2010 udgav Juul den anmelderroste debutplade “Coming In From The Dark” med Alex Riel trio og Palle Mikkelborg.

Onsdag 23. juli kl. 16.30

Mette Juul (voc), Peter Rosendal (piano), Jesper Lundgaard (bas), Alex Riel (trommer).

Café TRE KONGER, Østergade 3, 4180 Sorø

Entre: 50 kr. Jazzbuffet fra kl. 18.00: 179 kr.

Reservation: tlf. 57834114 eller book via mail britt@cafetrekonger.dk