Mindre administation og mere tid til børnene hos Pedersborg Børnehus: Børnehaven og vuggestuen i Pedersborg har fået lavet en helt ny hjemmeside, så alle kan følge bedre med i hvad som sker i børnehaven og i vuggestuen.

dit_soroe_phoneNye muligheder på nettet udnyttes fuldt ud
For Pedersborg Børnehus var det vigtig at få en ny onlineplatform, som var let at bruge for både forældre og ansatte. Samtidig skulle den kommende hjemmeside være medvirkende til, at alle ansatte kunne bruge mindre tid på administration og ophængte sedler, og mere tid sammen med børnene i institutionen.

”Vi forventer, at det vil spare os tid fremover. Alle vigtige informationer er samlet ét sted, og som forældre kan man hele tiden holde sig opdateret omkring livet i Pedersborg Børnehus”, siger konstitueret leder Kenn Johansen.

Målet var at pædagogernes kernekompetencer skulle udnyttes så meget som muligt, samtidig med at service- og informationsniveauet overfor forældre blev endnu bedre.

Valget faldt på ALIA, som er leverandør af online løsninger i hele Danmark, specifikt målrettet institutioner som ønsker at både forældre og ansatte får lettere og hurtigere adgang til information online.

”Vi vil gerne som personale have at vores informationer til forældrene havner hos dem. Især nyheder og fælles beskeder. Vi skal jo løbende have vores informationer ud til omkring 50-60 forældrepar, hvilket er over 100 mennesker. Det har altid været en udfordring for os at nå ud til så mange mennesker på en gang. Vi ser frem til at det ændrer sig nu”, siger Kenn.

På hjemmesiden er det muligt for forældre at tilmelde sig funktionen beskedservice, som giver løbende informationer om de arrangementer og aktiviteter Pederborg Børnehus afholder. På den måde er er man som forældre hele tiden opdateret omkring dagene i Pedersborg Børnehus, og alle informationerne er samlet et sted.

”Det er vigtigt for os i Pedersborg Børnehus at inddrage alle forældre og samtidig hjælpe dem med hurtigere adgang til relevant information”, nævner Kenn Johansen.

Hjemmesiden er også tilpasset til smartphones, så man kan følge dagens gang i børnehaven og vuggestuen på sin egen mobiltelefon.

”Vi har fået lavet en moderne hjemmeside, så alle forældre bedre kan følge med i hvad der sker i børnehaven og i vuggestuen. Det er en klar fordel for os, at hjemmesiden kan benyttes på mobiltelefoner”.

Den nye hjemmeside indeholder også en seperat stamkort del, hvor alle forældre kan logge ind og se kontaktinformationer på alle forældre som er tilknyttet Pedersborg Børnehus. Dette er gavnligt når man f.eks. skal lave legeaftaler og kommunikere med andre børns forældre.

“Alt dette er gjort for at minimere den administrative tid der dagligt bruges, og dermed frigive mere tid til det vigtigste af det hele; børnene – det er jo dem, det drejer sig om”, afslutter Kenn Johansen.

Se den nye hjemmeside på www.pedersborgbornehus.dk