15 virksomheder fra Sorø har netop været på erhvervskonference i Lübeck for at hente inspiration til udvikling inden for fødevarebranchen. Den nordtyske by er nemlig innovationscentrum for netop fødevarer og sundhed, to klynger som også er under udvikling blandt erhvervslivet i Sorø.

Sig Lübeck, og mange vil sikkert tænke på marcipan og julemarked. Men Lübeck er mere og andet end det – byen er netop kåret som en af Tysklands fem mest innovative erhvervsbyer.

Det er det tyske økonomi- og energiministerium i Berlin, der har stået for en konkurrence, hvor de har fundet frem til de mest innovative byer i Tyskland.

Lübeck er historien om en by, der på få årtier har bevæget sig fra at stå stærkt inden for traditionel industri – herunder skibsværfter – til i dag at have en styrkeposition inden for især fødevarer og fremstilling af sundhedsartikler, byens to største brancher.

– Den faste forbindelse under Femern Bælt bringer det nordtyske og det danske marked tættere på hinanden, og i Sorø Erhverv vil vi gerne være med til at klæde vores lokale virksomheder på til at gribe de mange muligheder, der ligger lige om hjørnet. Det gør vi blandt andet ved at styrke samarbejdet med Lübecks erhvervskontor, Wirtschaftsförderung Lübeck, siger erhvervskonsulent i Sorø Erhverv, Peter Fjerring.

Inspiration til klynger
En af grundene til Lübecks succes er en satsning på virksomhedsklynger. Det lokale erhvervskontor – Wirtschaftsförderung Lübeck – har i mange år arbejdet med aktiviteter, der skaber kontakt og samarbejde mellem lokale virksomheder, der er inden for samme branche. Virksomhedsklynger er også en del af Sorø Kommunes erhvervsstrategi, så der var masser af inspiration at hente for både virksomheder og kommunen på erhvervskonferencen, Trendtag der norddeutschen Ernährungswirtschaft.

Fakta:
• Lübecks årlige erhvervskonference den 27. februar – Trendtag der norddeutschen Ernährungswirtschaft – satte fokus på nye tendenser og udviklingstræk i fødevareerhvervet.
• 15 virksomheder og uddannelsessteder fra Sorø deltog sammen med Sorø Erhverv på konferencen.

Gluecksschwein