hammondDuke Ellington er også på Sorø Jazzfestivals program søndag den 26. juli 2015 i Munke Bjergby kirke.

Her kommer hammondorganisten Kjeld Lauritsens trio med tenorsaxofonisten Jan Harbeck og trommeslageren Esben Laub von Lillienskjold og spiller. De har indstuderet et specielt kirkejazzprogram med gospel, salmer og numre fra Duke Ellingtons repertoire. Programmet hedder ”Come sunday”.

Kjeld Lauritsen er kendt som en af de fremmeste improvisatorer på jazzorgel i Danmark. Hans bluesinspirerede spil høres ofte på spillestedet La Fontaine i København. I mange år havde han desuden bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 5 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

Der er noget pudsigt over, at Lauritsen tager sit Hammond B3-orgel med ind i kirkerummene med tanke på alle de fine kirkeorgeler, der står der i forvejen. Men Hammond- og kirkeorgel er vidt forskellige. Lauritsens instrument er det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler, som han udnytter i legesyge improvisationer. Med denne teknik skaber han rolige stunder i musikken, hvor man kan lade sine tanker opsluge og flyde med musikken.

Jan Harbeck er en af tidens mest efterspurgte danske tenorsaxofonister. Med sin intime tone kommer han helt ind under huden på tilhørerne. Og trommeslageren Esben Laub von Lillienskjold fremhæver ikke sig selv, men understøtter musikken på nænsom vis.