Trods succes med arrangementerne opnår Ludvig Holberg Museet kun en mager sæsonfremgang, fordi gruppebesøgene har svigtet. Det skriver Tersløsegaard i en pressemeddelelse:

Kun sølle to betalende gæster flere end sidste år er på nuværende tidspunkt registreret i Holberg Museets besøgsstatistik. Og det på trods af at sæsonen har budt på den ene udsolgte forestilling efter den anden – senest Niels Vandrefalks fascinerende humørfyldte opførelse af ”Alle Tiders Jeppe” midt i efterårsferien. Til dato har i alt 1258 gæster besøgt Tersløsegaard. Årsagen til den yderst beskedne fremgang findes entydigt i et fald i antallet af besøgende grupper, navnlig i de seneste måneder af sæsonen.

Havestuen på Tersløsegaard
Havestuen på Tersløsegaard

Det er påfaldende, at det ret pludselige fravær af busselskaber indtræffer samtidig med nedlæggelsen af Sorø Turistbureau. Bureauet har i tidligere år været aktivt med markedsføring og formidling af indkommende selskabsture, men mistede sit kommunale milliontilskud og afviklede virksomheden i sommer.

Byrådet vedtog i stedet at satse på organisationen Visit Vestsjælland i Slagelse. Derfra har Holberg Museet dog intet hørt. Situationen peger frem mod, at museet i kommende sæsoner selv må opsøge arrangører af gruppeture, hvis man vil have denne type gæster tilbage på besøg.

Det samlede besøgstal for hele året 2015 ventes at nå cirka 1500, idet der endnu er et par arrangementer og enkelte bestilte besøg, før vintermørket sænker sig over Holbergs stuer. På søndag den 25. oktober kommer skuespilleren Henrik Jandorf og giver sin anmelderroste enakter ”Absolut Holberg”. Forestillingen er forlængst udsolgt.

Og torsdag den 29. oktober medvirker Tersløsegaard i Spil Dansk Dagen med en sangaften under ledelse af sangerinden Mona Schreiber og pianisten Vibeke Aggeboe. Dørene til Holbergs stuer åbnes kl. 21.00 for dette nachspiel til aftenens fornemme koncert i Tersløse kirke, hvor trompetisten Dorthe Zielke og organist Søren Johannesen fra kl. 19.30 spiller musik af Carl Nielsen. På Tersløsegaard kan man derefter lytte til et aftensangprogram og deltage i fællessang af et par melodier fra Højskolesangbogen.

Aftenen slutter med kaffe og hjemmebag i museumsstuerne. Entré er 50 kr. incl. serveringen og der kan reserveres plads ved henvendelse til foreviseren på tlf. 74466770 eller post@tersloesegaard.dk