pantsatteMandag den 29. juni er der på friluftsscenen i Sorøs Akademihave premiere på Holberg Teatrets nye iscenesættelse af komedien Den pantsatte Bondedreng.

Så er det præcis 289 år siden, komedien første gang blev vist i juni 1726 på Grønnegadeteatret i København. Ludvig Holberg var en måned forinden vendt hjem fra et ophold i Paris, så det antages at han har haft komedien liggende næsten færdig i sin skrivebordsskuffe. Det var i den periode, Holberg var så ufatteligt produktiv, at han præsterede 4-5 nye komedier om året – fem år i træk!

Teaterdirektør Niels Vandrefalk karakteriserer Den pantsatte Bondedreng som en lystig slyngelkomedie, der viser hvordan menneskers ubændige lyst til at score kassen på grådighed og forfængelighed er evig. Hovedpersonen er bonderøven Peer Nielsen, der spilles på sjællandsk af Niels Weiglin. Niels Vandrefalk har til nyopførelsen bearbejdet Holbergs manuskript og blandt andet skrevet Henrik helt ud af historien, hvorimod intrigens mester Pernille har fået flere replikker og en mere fremtrædende rolle. Kostumerne er skabt i barokkens stil af Cirkusrevyens scenograf Nina Schiøttz.

Det er Holberg Teatrets 11. sæson.Teatrets leder Niels Vandrefalk er selv oplært i Holbergtraditionen af Poul Reumert og John Price på Det kgl. Teaters skuespilskole i 1960’erne. Hver sommer opføres en Holbergkomedie på scenen i Sorøs Akademihave.

Den pantesatte Bondedreng vises hver aften fra 29. juni til og med den 4. juli. Billetter kan bestilles på www.billetten.dk , hos Sorø Turistbureau eller på telefon 20 16 02 16.