Vi bringer i løbet af vinteren en interviewserie med en række borgere om deres forhold til Sorø. I dag deltager advokat Lotte Lindahl Andreasen, som bor i Pedersborg og arbejder i Ringsted hos PARTNER Advokater Ret&Råd.

Hvad er det bedste ved at bo i Sorø?
Det bedste ved at bo i Sorø er den hyggelige stemning i byen og den fantastiske natur lige udenfor døren. Der er ”Jul i Gammelby”-stemning over Sorø hele året, og byen gør en masse for at skabe et tilhørsforhold til stedet – bl.a. ved forskellige arrangementer i Storgade.

Deltager du i det lokale foreningsliv?
Ja, jeg er en aktiv deltager i byens foreningsliv, f.eks. igennem mine børns sportsaktiviteter, men jeg støtter også gerne de gode arrangementer bl.a. på Ludvig. I hele december deltog min datter i Sognegårdens julestue, som er et fantastisk tilbud til børn – bygget på frivillige kræfter.

Har du en yndlingsbutik i midtbyen?
Ja, jeg har faktisk flere butikker, jeg elsker at handle i. Til den rene forkælelse foretrækker jeg EA unique, som både har lækkert tøj og sjove, anderledes ting til hjemmet. Hos Sejers Konditori får man en meget fin service og Danmarks bedste brød.

Hvad er dit indtryk af det nye kunstmuseum?
Udefra ser det nye kunstmuseum rigtig flot ud. Selvom det er nyt, falder det arkitektonisk fint ind i den gamle by. Jeg må med skam melde, at jeg endnu ikke har besøgt museet efter ombygningen. Det bliver en familieudflugt i løbet af 2012.

Har du nogensinde været til koncert i Sorø?
Jeg har været til flere koncerter i Sorø. Som ovenfor nævnt, synes jeg Kulturcafé Ludvig har mange spændende musikalske arrangementer, som jeg gerne deltager i.

Hvornår har du sidst været rundt om én af søerne?
Jeg løber ofte rundt om Pedersborg sø. I vinterhalvåret dog kun i weekenderne, fordi der er for mørkt på stien efter arbejdstid. Også Sorø sø bliver brugt på længere løbeture, hvor børnene kan få lov at cykle med. I sommerhalvåret bruger vi turen rundt om Sorø sø som en familieudflugt, hvor vi medbringer lidt godt til turen.

Har du planer om at fejre kyndelmisse i Sorø?
Jeg har desværre ingen planer om at fejre kyndelmisse. Mine børn er stadig så små, at arrangementet ikke rigtig egner sig til dem. Derfor går der endnu nogle år, inden vores familie deltager.

Hvad savner du i Sorø?
Overordnet set synes jeg byen byder på rigtig meget. Jeg synes det er synd, at byens forretninger forsvinder fra Holberg Arkaden, og jeg savner stolene uden for Emils Chokolade, hvor man om sommeren kan sidde og nyde hans gode is m.v.

Lotte Lindahl Andreasen