Panzermuseets Friluftsmarked, som afholdes i dagene 19-20. september begge dage kl. 10.00 – 17.00 får lokale kræfter i madteltet.

Hele markedet bærer præg af håndværk, lokale producenter, økologi og oplevelse, og madteltet vil være et samlingspunkt for alt hvad markedet byder på.

Panzermuseets Friluftsmarkede er det gamle ”Kongskilde marked” som er flyttet til de fantastiske rammer, der er på arealerne hos Panzermuseet. Det var nødvendigt med nye rammer for markedet, da Kongskilde Friluftsgård gik konkurs medio juli.

Det er Gitte Olsen fra Hørhavegaard.dk og René de la Cruz fra KøkkenChefen.dk som vil stå for forplejningen ved markedet. De er begge i front når der tales lokale råvarer og økologi, de er også begge med i SPIS SORØ, som de var med til at starte op for nu 3 år siden.

“Det er vigtigt for at være med til at støtte op om vores lokale producenter, men en lokal råvare er ikke pr. definition økologisk, for der er der mange andre parametre der spiller ind”, pointerer René de la Cruz.

Gitto Olsen th. og Rene de la Cruz tv. Billede fra et arrangement med Chokoman som står i midten.
Gitte Olsen th. og Rene de la Cruz tv.
Billedet er fra et arrangement med Chokoman, som står i midten.

“Gitte har været med til at skubbe mig i den retning omkring lokalt og økologisk, da jeg begyndte at arbejde i Sorø. Jeg kunne selvfølgelig godt både se og smage forskel på, om det var et importeret æble fra Brasilien eller om det var et æble fra Kysøko. At æblet fra Kysøko er økologisk gør bare så stor en forskel; ikke sprøjtet, ikke overfladebehandlet- og bedst af alt, frisk, sprødt”, forklarer René.

Gitte fortæller at hun lært meget af René om produktion af madlavning i et større perspektiv. “Jeg har været med René ude i flere forskellige arbejdsopgaver, lavet mad og forberedt til 100+ hvilket var mig uvant. Jeg har været med til at partere kyllinger og arbejde med ferske kødprodukter på en måde jeg normalt ikke før har gjort, og når de ting er kombineret med mine grundværdier for økologi og lokalt, så har vi i fællesskab skabt nogle gode resultater, som vi begge har været meget tilfredse med”, fortæller Gitte Olsen.

De to ildsjæle fra Sorø vil på markedsdagene i Slagelse arbejde udelukkende med lokale og økologiske råvarer i det omfang det kan lade sig gøre. “Vi vil selv køre rundt til de lokale producenter og hente de råvarer vi skal bruge, også for at få oplevelsen og turen. Det er jo hyggeligt at komme ud i gårdbutikkerne og hilse på vores lokale producenter, og få en sludder på vejen. Vi vil have forskellige menuer og retter på markedet, lige fra en hurtig ret, man kan nyde imens man går rundt på markedet, og der er også mulighed for at sidde og nyde den i telt eller ved de opstillede borde/bænke på plænen ved madteltet”, fortæller de.

friluftsmarkedgrafik