jimmiIkke alene kan Sorø tiltrække mange af de bedste jazzmusikere til sine festivaler sommer og vinter. På skæve tidspunkter præsenteres også fornem jazz af prima kvalitet. Søndag den 15. marts sker det på Restaurant Kongskilde ved Tystrup-Bavelse. Her spiller den dansk-italienske duo ”Pedersen/Crobu” en eftermiddagskoncert fra klokken 14 til 16.

Hvis navnet fremkalder spørgsmålet ”Pedersen-hva’?”, er det ikke så underligt. For den ene er en diskret verdensmusiker, der gemmer sig på Frederiksberg uden for Sorø. Og den anden kommer fra byen Oristano, som næppe mange lige kender.

Ikke desto mindre er det to suveræne jazzmusikere, der nu mødes på Kongskilde. Jimmi Roger Pedersen er en af Danmarks mest virtuose bassister; gennem 15 år turnerede han i udlandet med pianisten Horace Parlan og solister som Benny Bailey, Al Grey og Lee Konitz. Han har samtidig indspillet over 100 plader og blev i 2009 nomineret som bedste solo instrumentalist ved JPF Music Awards in Nashville, USA. Efter han flyttede til Sorø, har han især arbejdet med solokoncerter og komposition.

giorgioGuitaristen Giorgio Crobu er et gammelt bekendtskab fra Jimmi Rogers tid i udlandet. De mødtes i 1980’erne på en jazzklub i Hamborg – og det swingende. Italienerens varme sydeuropæiske guitartoner og danskerens velovervejet distinkte basgange forenes herligt i lyd og lyst. Giorgio Crobus karriere har ført ham vidt omkring. Med amerikanske jazzmusikere har han turneret i Europa og Asien, i Milano har han arbejdet på La Scala operaen, og de seneste år har han virket som guitarlærer på Berlins Hochschule für Musik.

Søndag 15. marts kl. 14.00

JIMMI ROGER / GIORGIO CORBU duo

RESTAURANT KONGSKILDE FRILUFTSGÅRD

Skælskørvej 34, 4180 Sorø, tlf. 32 82 00 70, mail: info@d-kf.dk, www.d-kf.dk