Naturstyrelsen har sammen med Næstved, Slagelse og Sorø Kommuner inviteret til fødselsdag for den 48 km lange cykel- og vandrerute Fodsporet. I dag går ruten langs de nedlagte jernbanestrækninger mellem Næstved og Slagelse og Slagelse og Korsør, det nye projekt ”På sporet af Sydsjællands Natur vil skabe forbindelse til Kongskilde Naturcenter i Sorø Kommune.

I Sorø Kommune bliver det nye projekt fejret med et hyggeligt og spændende arrangement på Kongskilde Naturcenter lørdag den 16. oktober fra kl. 16.30. Efter bålhygge med vildtpølser kan børn og voksne udforske dyreverdenens hemmelige verden af tegn og signaler og gå på opdagelse i mørket med UV-lygter.

Program:
Dato: lørdag d.16. oktober 2021
Tidspunkt: kl.16.30-20.30
Sted: Kongskilde Naturcenter

Program for aftenen:
• Hygge ved bål og grillede vildtpølser
• Jens Nygaard, Formand for Teknik og Miljøudvalget, fortæller om Kongskilde som det nye knudepunkt på sporet og hvordan den nye rute forbinder de flotte naturområder ved Tystrup Sø med Fodsporet.
• Når mørket falder på, kan I gå en tur i mørket med kort og uv-lygte. Se om du kan finde spor og se nattens dyreliv.

Smag på efterårets spisekammer og oplev natten i naturen
Mød en forunderlig verden med skjulte tegn og hemmelige signaler. Vidste du, at tårnfalken kan se musetis, og at edderkopperne kan efterligne blomster med deres spind? Når mørket falder på, svækkes vores syn. Til gengæld bliver vores andre sanser skærpet, og en ny verden åbner sig i mørket. Vi kan endda få en ekstra sanseoplevelse, selvom det er mørkt.

Normalt kan vi ikke se alle de spor og signaler, der findes både dag og nat i det ultraviolette bølgefelt. Der er masser af mønstre og spor, som vores øjne slet ikke kan opfange. Men i mørket kan vi bruge uv-lygter og afsløre de hemmelige tegn, dyrene bruger til at kommunikere med.

Lån en rygsæk med kort, uv-lygte og spændende opgaver og begiv dig afsted med familien eller gode venner når mørket falder på.

Vi starter aftenen omkring bålet, hvor du kan smage på naturens spisekammer med vildtkød, urter, nødder, frugter og bær.

Foto: ABW