Mette Skjoldan
Mette Skjoldan

Socialrådgiver Mette Skjoldan bor i Dianalund, hvor hun er aktiv i det lokale foreningsliv. Udover at arbejde som socialrådgiver er Mette selvstændig indretningskonsulent med firmaet Mokala Indretning. Mette medvirker her i Dit Sorøs serie “fem favoritting”.

“Da jeg blev spurgt om, hvilke fem ting jeg ikke kan leve uden, tænkte jeg at det var nemt at svare på. Men det har det faktisk ikke været. På den vis, at der er en del flere menneskelige værdier og ting jeg sætter rigtig meget pris på i livet. Og det er da super at få lov at gøre sådan status med sig selv, og finde ud af hvor mange ting der rent faktisk betyder meget for en”, fortæller Mette Skjoldan, der bl.a. fremhæver dufte.

1. Liljekonvaller

Liljekonvaller er min yndlingsblomst. De er både smukke, skønne, charmerende, sarte og dufter vidunderligt. Christian Dior havde for år tilbage en skøn duft, der kun bestod af liljekonvaller – en eller anden særudgave – så jeg nåede kun at få én flakon af denne skønne duft… fuldstændig over the top lækkert. Og jeg sparede på den, så jeg havde den i lang tid.

liljekonvaller

2. Aqua de Parma : Gelsomine Nobile

Denne parfume er også superlækker – intet mindre. Den fås desværre ikke så vidt jeg ved ikke på vores del af Sjælland. I Danmark har jeg kun fundet den i København. Dufte er faktisk undervurderet i vores tid. Men der er ikke noget bedre end dufte – en god parfume, nyslået græs, begyndende regnvejr, kaffe om morgenen og jordbæris. Og altså: Gelsomine Nobile. Håber at man får øje på denne perle af en parfume, så den vil kunne fås andre steder end i hovedstaden.

Gelsomine

3. Havet

At gå en tur ved havet både alene eller sammen med andre er en lise og en gave, som både er gratis og uundværlig. Havet giver en god energi og inspiration til arbejdet. Havet er nok det sted, der giver grobund for de bedste ideer. Og uanset om det er sommer eller vinter, er en gåtur ved vandet altid dejligt.

havet

4. Tillid

Tillid er en vigtig ingrediens i livet. Tillid hænger for mig sammen med gode venner, fællesskab, kærlighed og troen på fremtiden. Tillid er den usynlige tråd, der binder os sammen på den gode måde, uanset trosretning, politisk overbevisning eller anden uenighed. Tilliden sørger for, at man respekterer hinanden.

Tillid

5. Skønhed

At skønheden kommer indefra, er et faktum. At det så også kan skabes i det ydre, er blot ekstra krydderi på tilværelsen. Når jeg arbejder som indretningsarkitekt, er det vigtigt at finde ind til det, der giver mening for den enkelte kunde. Det som giver magi i hverdagen.
Det er vigtigt for os mennesker at omgive os med skønhed. Så er det blot at definere, hvad skønhed er for den enkelte. Og så få arbejdet gjort. Måske den handicappede ønsker sig et charmerende vægmaleri, når meget af tiden måske bruges indenfor. Eller kunstneren ønsker enkeltheden tilbage i indretningen. Det kan også være chefen, der ønsker sit værdisæt tydeliggjort, uden at det bliver for prangende. Eller en familie, der ønsker at få fællesskabet frem i indretningen.

Skønhed

 

Læs også historikeren og cykelentusiasten Michael Jalvings fem favoritter.