Røde Kors Møbelbutik har leveret 12 sofaer til Det Kgl. Teater.

En opkøber fra København var lørdag forbi butikken på Industrivej, og efter en målrettet runde i butikken bad han en frivillig om at finde notesblok og ”solgt” skilte med på en tur rundt i butikken, hvor han ville købe sofaer. Det fortæller Jørgen Kristoffersen til Dit Sorø.

mokala røde kors

Sofaerne skulle være i en bestemt højde, og opkøberen havde udset sig 12 sofaer, som han gerne ville købe til brug på det Kgl. Teater. I en kommende forestilling skal der til et total teater opbygges et rum med 42 sofaer, hvor skuespillere kan bevæge sig rundt mellem de mange sofaer. Det var derfor vigtigt med nogenlunde samme højde. Stoffet skulle være ensfarvet, men gerne i stærke farver.

Vi kunne levere de 12 af dem, alle ensfarvede og med en ikke for høj ryg, og det var en god handel, at kunne sælge så mange til samme kunde og med det samme hjælpe ham med at pakke lastbilen.

Det er i øvrigt anden gang vi sælger møbler til udstillingsformål. Vi oplevede også i slutningen af maj måned, at en kunde ville købe nogle møbler, der var ganske anderledes end det vi almindeligvis har stående i vore stuer.
Den gang skulle møblerne bruges til blikfang i forbindelse med en stand på Roskilde dyrskue.

Vi oplever i møbelbutikken at størrelsen og vores brede sortiment tiltrækker rigtig mange kunder, og det har i løbet af de 8 måneder butikken har ligget på Industrivej 7 i Sorø bevirket, at butikken har solgt for mere end 1 million kr.

Der er omkring 50 frivillige, der har forskellige arbejdsopgaver. Nogle afhenter møbler, andre støvsuger og pletrenser, før der er salgsfolk, som finder plads i butikken og sælger de udstillede varer.