”Lær at tackle kronisk sygdom” er et kursus, som næsten alle kommuner i Danmark afvikler. Kurset har fokus på teknikker, der hjælper én til at leve et aktivt liv på trods af langvarig sygdom, som gigt, sukkersyge, hjerte-karsygdomme, lungesygdomme eller kræft. Formålet med kurset er at styrke deltagernes ressourcer til aktiv egenomsorg og daglig håndtering af hverdagen. Deltagerne får inspiration til, hvordan en hverdag med kronisk sygdom kan blive mere aktiv og frisk. Og så er der desuden rig mulighed for at prøve nogle af teknikkerne af derhjemme undervejs.

Lær at tackle kronisk sygdomTidligere deltagere udtaler:
”Jeg kan kun anbefale andre med kronisk sygdom at deltage i kurset velvidende, at det ingenting helbreder. Men det kan give et skub ud af den onde cirkel”.

”Jeg kan varmt anbefale det til alle, selvom de har haft den sygdom, de nu slås med, i mange år. Gør det, fordi det venderrundt på tingene og får sat noget på plads”.

På kurset arbejdes der bl.a. med:
• At håndtere træthed og smerter
• Fysisk aktivitet og muskelafspænding
• At sætte sig mål. Lave handleplaner og løse problemer
• Kommunikation
• Medicinforbrug
• Gode kostvaner

Kurset kan ikke erstatte sygdomsspecifikke kurser, men skal ses som et supplement til dem. Der tales ikke om de enkelte sugdomme, men om de ting, som personer, der lever med en kronisk sygdom har tilfælles.

Mere information
Kurset forløber over 6 kursusgange á 2½ time. Hver kursusgang har 20 minutters pause. Man mødes en gang om ugen i 6 uger fra den 22. september – 1. december kl. 9.30-12.00. For nærmere information kontakt Sorø Sundhedscenter, Pia Knudsen på tlf. 57 87 71 63 eller 57 87 71 40.