Penge gror ikke på træerne. Derfor kan alle fra tid til anden opleve, at det beløb, der står på kontoen ikke helt stemmer overens med de ønsker eller behov, man har. Derfor optager enormt mange mennesker også på et tidspunkt et lån. Står du med et boligprojekt i dit hjem på Sorø, kunne du godt bruge lidt ekstra penge på kontoen op til sommerferien, eller er du i pengemangel af en anden årsag? I så fald kan et online lån være værd at overveje.

Stigende popularitet
Det at låne penge online har været en mulighed i en årrække nu og flere og flere har med tiden fået øjnene op for muligheden. Online lån er med tiden blevet meget populære blandt danskerne, og der er ikke noget, der tyder på, at tendensen kommer til at vende. Populariteten skyldes formentlig først og fremmest, at det med muligheden for at låne penge via online låneudbydere er blevet væsentligt nemmere og hurtigere at låne end førhen, hvor traditionelle banklån for de fleste vedkommende var den primære mulighed for at optage et lån.

Med online lån bliver det i praksis muligt at låne penge med ganske få klik. Foto: ABW

Med online lån bliver det i praksis muligt at låne penge med ganske få klik – og oven i købet at gøre det hjemme fra sofaen. Låneprocessen er meget effektiv, og du kan regne med at modtage svar på din låneansøgning inden for ganske kort tid. Godkender du det lånetilbud, du modtager, kan du have det lånte beløb stående på din konto allerede inden for 24 timer hos nogle låneudbydere. Hurtigere bliver det ikke.

Vælg en låneudbyder
Lyder online lån som noget for dig? Så er det tid til at vælge en låneudbyder. Der er mange af dem på markedet, og der er kun kommet flere til i takt med, at de online lån er blevet så populære, som de er. Som ny låner, kan de være svært at finde rundt i de mange muligheder – både fordi de enkelte låneudbydere hver især kan tilbyde noget forskelligt, og fordi der findes flere forskellige online lånetyper. Du har måske hørt om kviklånet, men vidste du, at der også findes online forbrugslån og såkaldte SMS-lån?

Selvom SMS-lån ikke længere afvikles over SMS, har de beholdt deres navn. Nu er de mest af alt kendetegnet ved, at de typisk lader dig låne et mindre beløb, har en kortere løbetid, men at du til gengæld får dine penge udbetalt meget hurtigt. Prøv eksempelvis et SMS lån med Ecomia, som hjælper dig til at vælge den rette låneudbyder.

Er du registreret i RKI?
Så er du sikkert bevidst om, at dine lånemuligheder er indskrænkede. Når en låneudbyder kan se, at du tidligere har haft svært ved at overholde betalingsaftaler, vælger de som regel ikke at tilbyde dig en låneaftale, fordi de vurdere, at en sådan aftale vil være for risikabel for dem. Men der findes faktisk online låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI. Læs mere om det her, hvor du også kan se en liste over de aktuelle låneudbydere.