På fredag og lørdag sætter 20 unge fra Sorø, Stenlille og Dianalund kurs mod det ydre rum. De deltager nemlig i Ung Sorøs første rumfarts-science camp på Talentcentret på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter.

De 20 unge er alle fundet blandt kommunens 7., 8. og 9. klasses elever med særlig interesse for naturvidenskab og science, og i to dage får de nu mulighed for at give den fuld gas med masser af faglige udfordringer.

Emnet for campen er rumfart, og de unge skal blandt andet bygge deres egen rumraket og konkurrere om at få raketterne i luften. Der bliver også GPS-løb og segway-race og en masse sociale aktiviteter med rumfart som omdrejningspunkt.

talentUng Sorø er klar til talentudvikling

Med science campen går Ung Sorø målrettet ud og giver et tilbud til elever, som kan have glæde af ekstra faglige udfordringer. Og det er helt bevidst, fortæller Camilla Ledsgaard Jensen, souschef i Ung Sorø.

– Vi har en mulighed for at arbejde tværgående og løfte en opgave for folkeskolerne i forhold til at give et tilbud til de dygtige elever. På den enkelte skole kan man ikke altid samle eleverne nok med en interesse inden for et særligt felt, men her kan vi i Ung Sorø gå på tværs af alle folkeskolerne.

At talenttilbuddet starter med en science camp er ikke tilfældigt. Sorø Kommune er sciencekommune, og sciencekoordinatoren har kontaktet alle skolerne og fortalt om campen. Men det starter og slutter ikke nødvendigvis med science, understreger Camilla Ledsgaard Jensen.

– Jeg kan sagtens forestille mig, at vi kommer til at tilbyde eksempelvis kurser eller camps for forfattertalenter eller for unge som er særligt gode til at tegne og male eller til håndværk. Der er masser af talent derude, og i Ung Sorø vil vi gerne være med til at udvikle de unge og give dem udfordringer og udfoldelsesmuligheder, siger hun.

Hvornår?
Science campen varer fra fredag kl. 15 til lørdag kl. 16.30. Lørdag kl. 13 skal deltagerne lave raketøvelser med de raketter, de har bygget. Det sker på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø.