Af Bo Christensen og Carsten Petersen, medlemmer af Kultur -og Fritidsudvalget, på vegne af De Konservative i Sorø byråd

Da vi tidligere afsatte penge til kunstgræsbaner, så havde vi en drøm om, at der på sigt skulle etableres kunstgræsbaner i nord og syd.

LBI stadion. Foto: Bo Christensen

Bolden blev givet op og man må sige, at klubberne hurtigt erobrede den. I dag kan vi glæde os over, at der inden længe kan tages spadestik til den længe ønskede kunstgræsbane i nord. Det betyder hele 3 kunstgræsanlæg på 3 år i Sorø Kommune.

Fra De Konservative i byrådet skal lyde et stort tillykke til ildsjælene i foreningerne med at komme i mål. Uden Jeres indsats så ville anlæggene ikke være blevet en realitet.

Først banerne på Frederiksberg og i Sorø, og så med en imponerende indsats fra Dianalund IF og DUR nu også i den nordlige del af kommunen. Dianalund IF har med opbakning fra Stenlille IF og Ruds-Vedby IF, skabt et flot projekt.

Via støtte fra DUR, private sponsorer og enighed i foldboldnetværket om at bruge kommunale penge til det nye anlæg i Dianalund, så skabes der noget som rigtig mange børn og generationer vil få glæde af i den nordlige del af kommunen.

Men det er ikke kun anlægget i Dianalund som bliver opgraderet. Allerede i år vil tiltrængte forbedringer på anlægget i Ruds-Vedby blive gennemført. Og i 2018 vil Stenlilles anlæg blive forbedret.

Det er en stor sejr for fælleskabet, og man må rose de er mange frivillige som kan glæde sig over, at de har været med til at gøre en forskel.

Tak for Jeres hjælp med at drible de politiske visioner i mål, og tillykke til foreningsdanmark, som i den grad har sejret.

Hahn Park i Sorø. Foto: Bo Christensen
Stadion i Dianalund hvor der kommer kunstgræs. Foto: Bo Christensen