Oktober måneds udstiller på Sorø Bibliotek er Birte Levring, der tager gæsteudstiller, Carsten Petersen med. De to kunstnere udstiller malerier, fotografier og ornamenttegninger. Onsdag den 1. oktober vil kunstnerne være til stede kl. 16-18.

Birte Levring skriver:

“Jeg glæder mig til at vise årets nye værker i Sorø Biblioteks lille fine udstillingsgang i oktober måned. Det er netop et år siden jeg udstillede her sidste gang. Jeg har i årets løb arbejdet med temaer som ”Højt at flyve dybt at falde” og ”Hvo intet vover intet vinder”. Det er der bl.a. blevet 6 nye værker ud af. Da jeg er meget glad for at udforske naturen og miljøet omkring mig og i den sammenhæng fotograferer meget, har jeg fået censureret mine fotografier i Kunstnet Slagelse, som jeg har været medlem af de sidste 3 år. Vi har en årlig censurering, hvor nye medlemmer kan søge optagelse og få vurderet deres værker ved 3 uvildige kunstnere, og som medlem kan man få vurderet om man har en kvalitet i en ny udtryksform. Mine fotografier blev optaget og jeg udstiller derfor også nogle af mine disse.

I sommers fik jeg en forespørgsel fra en bekendt Carsten Petersen, som laver nogle fine ornamenttegninger. Han ville gerne have lavet en bog af sin righoldige samling af tegninger. Jeg har hjulpet ham og lige nu er bogen i trykken. Jeg har inviteret ham til at prøve at udstille nogle af sine tegninger, så dem vil man også kunne studere på min udstilling. Bogen bliver færdig til 1. oktober og er med på udstillingen. I forordet spinder han en ende om sine tanker: Tilfældigheder eller hvad? Er der noget guddommeligt over os? Han har selv haft nogle oplevelser, som faktisk har ændret vitale områder i hans liv.”

BL1
Akryl maleri af Birte Levring

 

 

cp3
Ornamenttegning af Carsten Petersen