Foreningen Emmanuel Arts fra Stenlille har startet en skole for gadebørn, hvor de lærer at lave kunst og håndværk, og dermed lærer en færdighed de kan bruge hele livet. Skolen ligger i et slumkvarter i byen Ngong, som er mest kendt som byen hvor Karen Blixen boede.

Sanne Lemann og det frivillige team, som i 2014 startede Emmanuel Arts Kenya.
Sanne Lemann og det frivillige team, som i 2014 startede Emmanuel Arts Kenya.

Udstillingen om flygtninge og gadebørn i Kenya kan ses på Lokalarkivet i Dianalund, Sømosevej 44, 4293 Dianalund, frem til d. 5. november 2015. Den har åben alle torsdage fra kl. 14.00-18.00, eller efter aftale.

Udover udstillingen på Lokalarkivet kommer Emmanuel Arts forbi Røde Kors Hjemmet i Dianalund og holder foredrag for hjemmets beboere, i oktober. Emmanuel Arts tager gerne ud andre steder på hele Sjælland og holder foredrag, laver udstillinger og sælger figurer.

Emmanuel Arts udstilling på Lokalarkivet i Dianalund. Her med Arkivleder Jørgen Mogensen.
Emmanuel Arts udstilling på Lokalarkivet i Dianalund. Her med Arkivleder Jørgen Mogensen.

Søsterorganisationen Emmanuel Arts Kenya, blev stiftet i sommeren 2014 af formand Sanne Lemann, og bliver i dag drevet af 5 frivillige, med råd og økonomisk støtte fra foreningen i Danmark. Der er lige nu 15-20 studerende, hvoraf nogle allerede er kommet ud af stofmisbrug, og andre er godt på vej til at blive optaget på formelle skoler, pga. rehabilitering og genopfriskning i læsning og skrivning. Men hovedfaget på skolen er håndværk og kunst, primært i bananblade og træ, som de kan udvikle sig gennem og få nytte af på længere sigt.

Figurerne der lige nu er udstillet på Lokalarkivet i Dianalund viser et lille udvalg af hvad foreningen sælger herhjemme i Danmark. Flere figurer og informationer om foreningen kan ses på deres hjemmeside www.emmanuel-arts.dk. Salget af figurer og donationer til foreningen, går til skolen i Kenya, og den danske forening har minimale administrationsomkostninger, og har ingen mellemmænd. Derfor kan man være sikker på alt hvad Emmanuel Arts samler ind gør en reel forskel for gadebørnene på skolen i Ngong.