Der sker rigtig meget på korfronten i uge 43, fortæller organist og dirigent Merethe Lammert Køhl Hansen:

Torsdag den 27. oktober kl. 17.00 er det børn og unge fra Pedersborg, Sorø og Lynge der mødes og synger efterårskoncert sammen. Vi fejrer at vi nu er kommet godt i gang med korsæsonen og hilser alle de nye sangere velkommen. Programmet byder på helt ny musik af Mia Engsager og traditionelle efterårssange.

Søndag den 30. oktober kl. 16.00 er der stor koncert med fransk og engelsk kormusik i smuk indbyrdes harmoni. Det er Kor72 der har arrangeret et stort korstævne for voksne sangere fra hele Danmark i hele weekenden, hvor Sorø Akademi danner rammen om prøverne og Sorø Klosterkirke til koncert søndag eftermiddag.

Repertoiret til dette korstævne byder på skøn klassisk musik, og Sorø Akademis smukke festsal danner ramme om stævnet, som afsluttes i Sorø Klosterkirke.

Kasper Beck Hemmingsen er instruktør og er uddannet kor- og ensembleleder fra Nordjysk Musik-konservatorium. Han underviser i korledelse på Sjællands Kirkemusikskole, og er desuden lektor i korledelse ved Københavns Universitet.

Hver uge arbejder han med kor på mange forskellige niveauer og i lige så forskellige sammensætninger, både ungdoms-, dame-, herrekor samt blandet kor, et arbejde hvor sund stemmebrug, klang og tekstnære fortolkninger er i fokus. Han dirigerer fast blandt andet Kammerkoret Carmina, UAK og Vokalensemblet Swe-Dames, men kaster sig gerne ud i projekter som f.eks. OPERAkompagniets opsætning i 2008 af ”Dido og Aeneas” af Henry Purcell. Han har gæstedirigeret både Kammerorkester Öresund, Vendsyssels Symfoniorkester og Nordjyllands Amts Symfoniorkester og har som dirigent også været tilknyttet Aarhus KammerOpera.

Han har uropført værker af: Ib Nørholm, Svend Hvidtfelt Nielsen, Per Drud Nielsen, Phillip Faber, Bjarke Moe m.fl.

Der er gratis adgang til begge koncerter.

Kasper Bech Hemmingsen
Kasper Bech Hemmingsen

Sorø Klosterkirke Konfirmation